Meidän perheessä syödään usein mysliä aamupalalla. Tulipa kerran mieleeni, että miksen tekisi mysliä itse. Kokeilin ensin yhdellä ohjeella, mutta se maistui aika tylsältä. Etsin sopivampaa ohjetta netistä ja löysin Pastanjauhantaa-blogista kivan ohjeen. Tässä ohje miten itse tein:

Mysli

4 dl neljän viljan hiutaleita

2 dl ruishiutaleita

2 dl kauraleseitä

2 rkl mantelirouhetta

4 rkl murskattua cashewpähkinää

2 rkl intiaanisokeria

1,5 rkl siirappia

reilu 1 dl Eldorado Tropic-hedelmäsekoitusta (hedelminä rusinaa, papaijaa, ananasta, ja kookospähkinää)

laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi.Sekoita hiutaleet, leseet ja sokeri keskenään. Levitä seos leivinpaperoidulle pellille. Ripottele pinnalle pähkinärouheet. Valuta siirappi ohuena nauhana seoksen päälle. Paahda mysliä uunissa noin 10 minuuttia, kunnes siirappi alkaa kuplia. Itse pidin n. 7 minuuttia. Seuraa tarkkaan, koska palaa herkästi. Ota uunista ja jäähdytä. Lisää lopuksi kuivahedelmät ja sekoita. Säilytä kannellisessa astiassa huoneenlämmössä.

Sitten löysin tällaisia mmmmaukkaita (!!) kuivattuja mansikoita Punnitse ja Säästä-kaupasta ja eikun taas myslin tekoon :)

Tein muuten samalla ohjeella kuin aiemmin, mutta laitoin pähkinöinä/siemeninä 2 rkl rouhittua cashewpähkinää, 2 rkl mantelirouhetta, 1 rkl seesaminsiemeniä ja 1 rkl auringonkukansiemeniä. Sitten laitoin noin 1/2 dl noita kuivattuja mansikoita. Leikkasin niitä vähän pienemmiksi paloiksi. Myslin teko on kivaa, koska siihen voi laittaa joka kerta vähän erilaisia aineksia.