IMG_8070.jpg

Leivoin tällaisen kakun perjantaiksi mieheni synttäreiden kunniaksi. Hän on aina tykännyt kinuskikakusta ja toivoi nytkin sellaista. Täytteetkin ovat hänen toivomansa. Tein nyt aika runsaat täytekerrokset eli pienempikin määrä riittää jos niin haluaa :) Intiaanisokeria on kakun pohjassa, vähän täytteessä ja kinuskikuorrutteessa.

Halusin siis tehdä nyt kinuskin intiaanisokerista. Se kannatti, koska omaan makuuni tämä oli tähän asti parhaan makuista kinuskia! Maistui ehdalle kinuskille olematta niin supermakea kuten tavallisella sokerilla tehtynä. Laitan blogiin intiaanisokeri-kinuskikuorrutteen ohjeen erikseenkin, jotta se löytyy helposti.

Intiaanisokerinen kinuskikakku

Pohja

5 kananmunaa

100 g (2 1/4 dl) intiaanisokeria

150 g (noin 2 1/2 dl) puolikarkeita spelttijauhoja

Voitele 24 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka ja jauhota se.Vatkaa munat ja intiaanisokeri paksuksi vaahdoksi. Siivilöi jauhot varovasti käännellen vaahdon sekaan. Kaada taikina vuokaan. Vältä vuoan heiluttamista. Paista uunin alatasolla 170 C°:ssa noin 30 minuuttia. Kumoa valmis kakkupohja alustalle pian uunista ottamisen jälkeen. Anna kakkupohjan jäähtyä ja leikkaa se sitten kolmeen osaan.

Kostutus

1 1/2 dl maitoa

2 tl intiaanisokeria

Sekoita maito ja intiaanisokeri keskenään

Persikkatäyte

1/2 dl persikkahilloa

2 dl vispikermaa

100 g vaniljatuorejuustoa

1 dl persikkahilloa

250 g säilykepersikoita (ilman lientä)

2 rkl intiaanisokeria

3 liivatelehteä

1rkl vettä

Pese vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa sopivankokoinen pala leivinpaperia vuoan pohjalle (voit myös koota kakun suoraan tarjoilualustalle ja laittaa ympärille reunavuoan täyttämisen ja hyytymisen ajaksi). Aseta kakkupohjan pohjaosa vuokaan. Kostuta se intiaanisokerimaidolla. Levitä päälle persikkahillo.

Upota liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa lopuksi hiljalleen joukkoon tuorejuusto. Sekoita joukkoon persikkahillo. Valuta persikoista liemi. Pilko muutama säilykepersikkasiivu pieniksi paloiksi ja lisää täytteeseen. Soseuta loput persikkasiivut soseeksi ja lisää täytteeseen. Kiehauta vesitilkka, purista liivatteet ja liuota kiehuvaan veteen. Kaada ohuena nauhana moussen joukkoon samalla sekoittaen. Jos täyte vaikuttaa kovin notkealta, laita se hetkeksi jääkaappiin. Levitä persikkatäyte vuokaan. Laita vuoka jääkaappiin vadelmatäytteen teon ajaksi.

Vadelmatäyte

1/2 dl vadelmahilloa

2 dl vispikermaa

100 g vaniljatuorejuustoa

200 g vadelmahilloa

3 liivatelehteä

1 rkl vettä

noin 80 g pakastevadelmia (kotimaisia)

Nosta keskimmäinen kakkulevy vuokaan ja kostuta se. Levitä päälle vadelmahillo.

Upota liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa lopuksi hiljalleen joukkoon tuorejuusto. Sekoita joukkoon vadelmahillo. Kiehauta vesitilkka, purista liivatteet ja liuota kiehuvaan veteen. Kaada ohuena nauhana moussen joukkoon samalla sekoittaen. Jos täyte vaikuttaa kovin notkealta, laita se hetkeksi jääkaappiin. Upota täytteeseen vieri viereen jäisiä vadelmia.

Laita kanneksi päällimmäinen kakkulevy ja kostuta myös se. Peitä kakku foliolla tai kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai mielellään yön yli.

Kinuskikuorrute

(voi tehdä jo tarjoilua edeltävänä päivänä)

2 dl kuohukermaa

2 dl intiaanisokeria

1-2 tl voita

Mittaa kerma ja intiaanisokeri paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna seosta kunnes se kiehuu. Alenna sitten lieden lämpötila keskiteholle tai sen verran, että seos kiehuu ja kuplii hiljalleen. Keitä kinuskia noin 15-20 minuuttia samalla sekoitellen. Paras tapa on varmistaa aina onko kinuski valmista. Varmistamisen voi tehdä kahdella tavalla. Niistä tarkemmin täällä.

Jos kinuski ei testien mukaan ole vielä valmista, pitää kinuskia keittää vielä hetki. Testejä voi tehdä useastikin kinuskin valmistuksen aikana. On varmistettava, että kinuskia ei keitä liian kauan. Silloin kinuski jähmettyy kakun päälle liikaa (jopa kivikovaksi) ja leikkaaminen voi olla hankalaa.

Kun kinuski on valmista, niin lisää voi ja sekoita hyvin, jotta voi sekoittuu kinuskiin tasaisesti. Anna kinuskin vetäytyä noin minuutin ajan ja kaada se sitten kakkupohjan päälle. Levitä kinuski palettiveitsen tai tavallisen veitsen avulla.

Kermapäällystys

2 dl vispikermaa

1 tl tomusokeria

Poista kakku vuoasta, tasoita reunaa tarvittaessa esim. palettiveitsellä ja nosta kakku tarjoilualustalle (ellet käyttänyt reunavuokaa). Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa tomusokeri. Levitä ohut kerros vaahtoa kakun reunoille.

Kermapursotukset

5 dl Flora Vispiä

1 1/2 rkl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa vaniljakreemijauhe. Jaa vaahto kahteen pursotuspussiin, joissa toisessa on pyöreäpäinen tylla ja toisessa tähtitylla (1M).

Pursota kakun reunoille ensin tähtityllalla "pystylaineita". Jätä laineiden väliin muutama sentti väliä. Pursota sitten pyöreällä tyllalla "tippoja", noin neljä aina vierekkäin. Pursota haluamaasi kuviota kakun yläreunaan.

Intiaanisokeri-kinuskikuorrute ♥

IMG_8061.jpg

Kakun reunapursotuksia.

IMG_8051.jpg

IMG_8064.jpg

IMG_8085.jpg