IMG_2755-normal.jpg

Tein siskontytölleni ja samalla kummitytölleni tällaisen kissakakun. Osallistuin tällä kakulla tähän Leivontafoorumin toukokuun leivontahaasteeseen, jonka aiheena on Suuri täytekakkuhaaste. Haasteessa on nyt kaksi sarjaa, ammattilaisille ja kotileipureille. Haasteessa on nyt sellainen iloinen asia, että siellä on mahtava ryhmä ammattilaisia antamassa kakuille pisteet ja arvion. Täällä näkyy haasteen säännöt sekä tähän mennessä mukaan ilmoittautunut ammattilaisraati.

Idea tähän kakkuun pälkähti päähäni ihan yhtäkkiä. Tytöllä on ollut pienestä saakka kissapehmolelu, jonka tyttö on nimennyt Essiksi. Essi-kissa on ollut ihan kaikissa arjen tapahtumissa mukana, niin iloisissa kuin surullisissa tunnelmissa. Tyttö kantaa sitä aina kainalossaan niin, että kissan kaula on jo aika kulunut :) Essi-kissaa on jo paljon ommeltu, täytetty ja pesty. Se on jo tosi kulunut reppana, mutta siitä pidetään hyvää huolta! Mietin ensin, että kauhistelisiko tyttö sitä, että Essi-kissakakusta leikattaisiin sitten paloja. Mutta tyttö ei ollut moksiskaan, vaan varasi itselleen häntäpalan :) Tyttö ilostui kakkuideasta paljon ja se ilahdutti minuakin tosi paljon! On hauskaa, että kakulla voi saada niin hyvän mielen jollekin!

Oikea Essi-kissa on jo aika hoikan näköinen, koska siltä on kulunut paljon turkkia arjen pyörteissä. Minä tein Essi-kakusta vähän pyöreämmän version. Laitoin lisäksi joitain raitoja, joita oikealla Essillä ei ole ainakaan enää. Jos jotain tekisin kakussa toisin, olisin pursottanut sen kuonon valkoiseksi. En muistanut, että se oli valkoinen. Mutta se ei tyttöä onneksi haitannut. Erään huomautuksen Essi-kakku tosin sai tytöltä! Tyttö sanoi:"Mutta siltä kyllä puuttuu yksi juttu! Sillä on vihreää väriä!" Mietin, että missä sillä on vihreää väriä, kunnes tyttö toi Essi-kissansa näytille. Hän osoitti kissansa niskaa. Siinä näkyi todella haalea, pieni vihreä läikkä. Pieni likaläikkä :) Sitäpä en ollut huomannut ♥

Tämän kissakakun turkin pursottaminen sopii sellaisille, joilla on hyvät hermot ja pursotusintoa :D Minulla nimittäin vierähti siinä noin 7 1/2 h!! Pursottaminen oli hidasta, koska olin valinnut kaikista pienireikäisimmän tyllan, ja koska kakku piti aika usein laittaa jääkaappiin viilenemään ainakin puoleksi tunniksi. Tulipa taas koettua uudenlainen pursotustekniikka :) Noin sain turkin näyttämään mahdollisimman aidolta ja pörröiseltä.

Tein kakkuun aika muhkeat täytevälit, jotta kreemikuorrutus ei päässyt liikaa makujen päälle. Näin kakku oli juuri sopivan keveä eikä liian makea. Täytteet ovat keveitä ja pehmoisia ja mukavat syödä. Piparminttukreemi sopi täytteiden makuihin mielestäni mainiosti.

Täällä tarkemmin mansikkahillosta intiaanisokerilla.

♥ ♥ ♥

Kisa on nyt ohi ja Essi-kissa sijoittui iloisesti naukuen oman ryhmänsä voittajaksi :) Täältä löytyvät pisteet ja raadin arvostelut.

Kissakakku

Pikeeri

(kissan yksityiskohtiin ja nämä voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen)

1/2 rkl kananmunan valkuaista

40 g tomusokeria

muutama tippa sitruunamehua

vaaleanpunaista pastaväriä

vaaleansinistä pastaväriä

mustaa pastaväriä

Sekoita tomusokeri valkuaisen joukkoon. Lisää tomusokeria tarvittaessa lisää, kunnes seos on jäykähköä, mutta silti levittyvää. Lisää lopuksi sitruunamehu. Siirrä pikeeristä kolme erillistä lusikallista omiin kulhoihinsa. Värjää yksi osa vaaleanpunaisella pastavärillä, toinen osa vaaleansinisellä pastavärillä ja kolmas osa mustalla pastavärillä. Lusikoi pikeerit omiin pieniin pursotuspusseihinsa (käytin minikokoisia Minigrip-pusseja).

Leikkaa pusseista pieni kulmapala pois ja pursota niistä kissalle yksityiskohtia. Olin piirtänyt valmiiksi leivinpaperille mallit, joiden päälle pursotin. Pursota valkoisella pikeerillä kissalle etu- ja takakäpälät ja korvan sisusta. Pursota vaaleansinisellä pikeerillä silmä. Pursota mustalla pikeerillä silmälle keskusta ja vaaleanpunaisella pikeerillä nenä ja suu. Anna pikeeripalojen kuivua seuraavaan päivään (tai kauemminkin).

Mansikkahillo

(voi myös tehdä jo hyvissä ajoin)

600 g kotimaisia pakastemansikoita

2 dl intiaanisokeria

2 rkl ohratärkkelystä (Ohrakas)

2 rkl vettä

Sulata mansikat kattilassa ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää joukkoon intiaanisokeri. Kuumenna seos keskilämmöllä kiehuvaksi. Sekoita ohratärkkelys vesitilkkaan ja kaada kattilaan. Keitä hilloa noin 3 minuuttia samalla sekoitellen. Kaada hillo purkkiin, laita kansi päälle ja anna jäähtyä haaleaksi. Laita hillo jääkaappiin odottamaan käyttöä.

Tästä mansikkahillomäärästä riittää kakun pohjien päälle, mansikkatäytteeseen sekä "liimaksi" kakkupalojen alle, joilla tehdään kakulle lopuksi pyöristystä.

Pohja

(tee kolme tällaista pohjaa)

4 kananmunaa

2 dl intiaanisokeria

1 dl puolikarkeita spelttijauhoja

1 dl ohratärkkelystä (Ohrakas)

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja intiaanisokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot, ohrakas, kaakaojauhe ja leivinjauhe ja siivilöi ne muna-intiaanisokerivaahtoon pienissä erissä varovasti käännellen. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille.

Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla 5-6 minuuttia. Aseta leivinpaperi pöydälle ja sirottele sen päälle intiaanisokeria. Kumoa uunista tullut kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota sitten kääretorttupohjasta siinä kiinni ollut leivinpaperi.

Piirrä leivinpaperille kissan kuva ja leikkaa se irti. Aseta kissamalli jokaisen kakkulevyn päälle vuorotellen ja leikkaa sen avulla kissanmallinen pala. Leikkaa erikseen kolme kissan häntäpalaa. Säästä kakkulevyä vartalon pyöristystä ja takajalkoja varten.

Kostutus

2 dl maitoa

1 rkl intiaanisokeria

Sekoita maito ja intiaanisokeri keskenään.

Suklaatäyte

3/4 dl mansikkahilloa

200 g tummaa suklaata

4 1/2 dl vispikermaa

3/4 dl kaakaotomusokeria

2 tl vaniljasokeria

225 g mascarponejuustoa

Sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla lämmöllä mikrossa välillä sekoitellen. Anna suklaasulan jäähtyä haaleaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta se kaakaotomusokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja sulatettu suklaa.

Aseta yksi kakkulevyistä tarjoilualustalle. Sujauta leivinpaperisuikaleita halutessasi pohjan alle, jotta alustan pinta pysyy puhtaana. Kostuta pohja intiaanisokerimaidolla. Levitä päälle suklaatäyte. Sipaise täytettä hieman hännän ja vartalon väliin "liimaksi". Laita pohjan ympärille esim. reunakalvoa , jotta saat täytteet pysymään hyvin väleissään (minä leikkasin pehmeistä muovitaskuista suikaleet ympärille ja kiinnitin suikaleet toisiinsa klemmareilla). Laita vuoka jääkaappiin mansikkatäytteen teon ajaksi.

Mansikkatäyte

3/4 dl mansikkahilloa

3 1/2 dl vispikermaa

1/2 rkl vaniljasokeria

180 g mascarponejuustoa

500 g mansikkahilloa

6 liivatelehteä

1 1/2 rkl vettä

150 g kotimaisia pakastemansikoita pilkottuina

Upota liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja mansikkahillo. Kiehauta vesitilkka, purista liivatteet ja liuota kiehuvaan veteen. Kaada ohuena nauhana moussen joukkoon samalla sekoittaen. Sekoita jäiset mansikkapalat nopeasti täytteen joukkoon (ne voi myös painella täytteeseen sen jälkeen, kun täyte on levitetty kakkulevyn päälle).

Aseta keskimmäinen kakkupohjalevy suklaatäytteen päälle ja kostuta se intiaanisokerimaidolla. Sivele pintaan mansikkahillo. Levitä päälle mansikkatäyte. Sipaise täytettä hieman hännän ja vartalon väliin "liimaksi". Laita kanneksi päällimmäinen kakkulevy ja kostuta myös se. Leikkaa säästämistäsi kakkupaloista sopivat palat kissan naaman ja vartalon kohdille. "liimaa" ne kiinni sipaisemalla niiden alle ohut kerros mansikkahilloa. Leikkaa paloista vielä sopivat palat kissan taempiin etu- ja takajalkoihin ja leikkaa veitsellä puolet niiden paksuudesta pois (näin takajalat ovat alempana ja tuovat kolmiuloittuvuutta kakkuun). Aseta palat paikoilleen. Peitä kakku foliolla tai kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai mielellään yön yli.

Piparminttukreemi

220 g suolatonta voita

120 ml (1 2/4 dl) kevytmaitoa

1 ½ tl piparminttuaromia

1 kg tomusokeria

mustaa pastaväriä

Siivilöi tomusokeri. Mittaa toiseen kulhoon huoneenlämpöiset voi ja maito sekä piparminttuaromi ja puolet tomusokerista. Vatkaa kunnes seos on tasaista ja vähän paksuuntunut. Lisää loppu tomusokeri vähitellen ja vatkaa, kunnes seos on tasaisen kermaista ja pehmeää. Ota pieni osa kreemiä eri kulhoon ja värjää se mustalla pastavärillä tummanharmaaksi (coctailtikulla saa näppärästi laitettua väriä vähän kerrallaan, kunnes väri on sopiva). Värjää loppu kreemi mustalla pastavärillä vaaleamman harmaaksi.

Levitä vaaleamman harmaata kreemiä ohut kerros kakun koko pintaan. Laita loppu kreemi sekä tummanharmaa kreemi omiin pursotinpusseihinsa. Aseta aiemmin tekemäsi pikeeripalat paikoilleen kissan päälle (korvan osa, nenä, suu ja tassut). Käytä kreemin pursotukseen pyöreää, pientä tyllaa (minä käytin kirjoitustyllaa). Pursota kissan pintaan ensin tummanharmaalla kreemillä pilkkuja ja raitoja. Pursota sillä myös taemmat jalat sekä kuonon ja korvan ympärystät. Pursota sitten loput alueet vaaleanharmaalla kreemillä. Pursota osa kerrallaan ja laita kakku välillä jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi, jotta se pysyy viileänä. Laita myös kreemipussi välillä pieneksi hetkeksi jääkaappiin, ettei se pehmene liikaa.

Mansikkahilloa.

IMG_2702-normal.jpg

Intiaanisokeri-kananmunavaahtoa kääretorttupohjaan.

IMG_2682-normal.jpg

Ensimmäinen kissalevy kostutettuna.

IMG_2719-normal.jpg

Mansikkahillo levitettynä.

IMG_2721-normal.jpg

Mansikkatäyte melkein valmis.

IMG_2725-normal.jpg

Reunustin kakun pehmeällä muovikalvolla, jotta täytekerrokset pysyivät hyvin kohdillaan.

IMG_2738-normal.jpg

Kiinnitin muovikalvosuikaleet toisiinsa klemmareilla.

IMG_2742-normal.jpg

Leikkasin taempien etujalkojen päälle vain ohuet kakkupohjapalat.

IMG_2741-normal.jpg

Valmis kakku.

IMG_2750-normal.jpg

Essi-kissalla on lyhyt häntä, koska se on vielä pentu.

IMG_2754-normal.jpg

Pikeeritassut.

IMG_2762-normal.jpg

IMG_2763-normal.jpg

Korva höröllä :)

IMG_2769-normal.jpg

Pala kakkua. Kakku oli ollut jo jonkin aikaa huoneenlämmössä, mutta sain onneksi leikattua suht siistin palan :)

IMG_2817-normal.jpg

IMG_2789-normal.jpg

Tässä on siskontytön rakas, elämää kokenut Essi-kissa :)

IMG_2798-normal.jpg

IMG_2799-normal.jpg

♥ Onnea rakas kummityttö ♥