Ja taas yksi leipomus, jonka tein ensimmäistä kertaa. Otin joskus tämän ohjeen äitini reseptiarkistosta. En tiedä sen paremmin että mistä tämä resepti on lähtöisin. Tämä kahvikakku on kyllä ymmärtääkseni aika tunnettu, joten resepti on varmasti monelle tuttu. Unohdin muuten pähkinärouheen kakusta, mutta hyvin se kelpasi näinkin. Myönnänpä senkin, että olen aika perso tällaisille kuorrutuksille! :)

Arabialainen maustekakku

200 g margariinia

3 1/2 dl sokeria

3 kananmunaa

5 dl vehnäjauhoja

1/2 tl ruokasoodaa

1 tl leivinjauhetta

3/4 tl (ruusu)suolaa

1 tl vaniljasokeria

3/4 tl jauhettua muskottipähkinää

1 tl kanelia

1 rkl kaakaojauhetta

2 dl kevytkermaa

1 dl rouhittuja pähkinöitä

Vaahdota margariini ja puolet sokerista. Vaahdota toisessa kulhossa munat ja puolet sokerista paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot keskenään. Sekoita keskenään kuivat aineet (paitsi pähkinät). Sekoita varovasti/kääntele joukkoon vuorotellen kuiva-aineseosta siivilän läpi ja kevytkermaa. Lisää pähkinärouhe.

Voitele vuoka ja kaada taikina siihen. Käytä isohkoa vuokaa. Minun käyttämäni sydänvuoka on vetoisuudeltaan 2,4 litraa. Paista kakku 175-asteisessa uunissa alatasolla noin tunti tai vähän reilu tunti. Kypsyyden voi testata puutikulla (upota se kakkuun ja jos se on pois vedettäessä puhdas niin kakku on valmis, jos siihen jää taikinaa, paista kakkua vielä hetki). Anna kakun jäähtyä.

Kuorrutus

6 rkl pehmeää voita

1 kananmunan keltuainen

1 1/2 rkl kaakaojauhetta

1 1/2 tl kanelia

5 dl tomusokeria

1 1/2 rkl vahvaa kahvia

Vaahdota kevyesti pehmeä voi ja keltuainen. Sekoita keskenään kaakaojauhe, kaneli ja tomusokeri. Sekoita seos kahvin kanssa vuorotellen vahdon sekaan. Levitä kuorrute kakun pinnalle (todella mukavasti levittyvä kuorrute). Pinnan voi jättää epätasaiseksi.

Koristeluun

valkoisia ja kultaisia nonparelleja

pehmeitä kultakuulia

Sirottele koristeet heti kuorrutteen levittämisen jälkeen.

Kakku ennen kuorrutusta.