Inkkarikakkupala-normal.jpg

Tässä makoisa kinuski-puolukkatäyte. Tämä määrä täytettä riittää hyvin täytekakun yhteen täyteväliin (halkaisijaltaan 24-26 cm vuokaan). Kinuski-puolukkatäyte sopii erinomaisesti yhteen tämän puolukkatäytteen kanssa. Tein tämän täytteen tähän Inkkarikakkuun.

Kinuski-puolukkatäyte

2 1/2 dl kuohukermaa

2 1/2 dl intiaanisokeria

1 1/2 dl vispikermaa

100 g maustamatonta tuorejuustoa

2 liivatelehteä

1 rkl vettä

80 g/ 1 1/2 dl jäisiä puolukoita

Tee kinuskikastike. Mittaa paksupohjaiseen kattilaan kerma ja intiaanisokeri. Lämmitä seosta keskilämmöllä samalla sekoitellen, kunnes se alkaa pulpahdella. Keitä seosta vielä kahden minuutin ajan ja ota se pois liedeltä. Anna kinuskin jäähtyä ja laita se sitten peitettynä jääkaappiin. Kinuskin pitää olla jääkaappikylmää, jotta se vaahtoutuu kunnolla. Kinuskin voi tehdä vaikka jo edellisenä päivänä.

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kylmä kinuski ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se kinuskivaahdon joukkoon. Kiehauta vesitilkka. Purista liivatteet ja liuota ne kuumaan veteen. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Sekoita täytteeseen lopuksi jäiset puolukat. Kaada täyte vuokaan kakkulevyn päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa noin 4 tuntia tai mielellään seuraavaan päivään.

Vaahdotettu kinuski.

IMG_0716-normal.jpg

Muuten valmista, mutta puolukat vielä uupuvat :)

IMG_0718-normal.jpg

Täyte vuokaan levitettynä.

IMG_0720-normal.jpg