Sain mukavan kakkutilauksen siskoni tutulta, joka halusi yllättää 40 vuotta täyttävän miehensä kakulla :) Toiveena oli, ettei kakku olisi kauhean makea ja että siinä olisi päällä kiroileva siili tämäntapaisella tekstillä. Täytteeseen toivottiin banaania ja suklaata. Pääsin itsekin tutustumaan kiroilevaan siiliin vähän paremmin!

Täällä on enemmän siilikoristeesta teksteineen.

Päätin tehdä kaakaoisen kakkupohjan, koska se sopii hyvin banaanin ja suklaan kanssa. Suklaatäytteestä tein pari koeversiota, jotta sain aikaan tavoittelemani maun. Banaanien alle laitoin pienen sipaisun vaniljakiisseliä, koska se sopii sinne mielestäni niin hyvin.

Minulla oli päässäni selkeä visio, millaisen teen kakusta. Kaikki menikin suunnitelmien mukaan, mutta kakun pääliosaan jouduin tekemään pieniä muutoksia. Lähinnä noiden suklaarouheiden osalta. Siilikuva meinasi haljeta, kun asetin sitä kakun päälle. Sitten iski paniikki ja laskin sen pikaisesti paikalleen. Pieni hiusmurtuma tuli, mutta onneksi ei kovin näkyvä! No, onnistuin jättämään kaksi pientä jälkeä siinä hötäkässä siililevyn ympärille. Jotenkin ne piti peittää ja siksi laitoin suklaarouhetta. Laitoin lopulta sitä myös reunapursotuksen sisäreunaan. Ilman rouhetta pinta olisi ollut siistimpi, mutta onpahan jotain vinkkiä, mitä kakku sisältää :D Äitini oli onneksi meillä lapsenvahtina, niin sain rauhassa panikoida :DD Niin nuo tekstit olisin myös halunnut asetella vähän paremmin, mutta ne tuli nyt miten tuli.. ja alareunan pursotuksen tehtyäni totesin, että ei siitä nyt kauhean miehinen tullut, kun pursotukset näyttivät ihan kukkasilta, hih. Mutta ehkä se kuuluu vaan kiroilevan siilin tyyliin, että kaikki ei mene niin kuin haluaa :D Tosi kivaa oli kyllä tämä kakku tehdä! Kokeilin nyt kuvioraappaakin ensimmäistä kertaa :)

Banaani-suklaatäytekakku

Pohja

Kaakaoinen sienikakkupohja, ohje löytyy täältä.

Kostutus

noin 1/2 dl maitoa + 1/2 tl vaniljasokeria yhteen sekoitettuna

Vaniljakiisseli

Ohje löytyy täältä, mutta tein tähän kakkuun vain puolikkaan määrän. Eli puolita kaikki ohjeen ainesmäärät!

Suklaatäyte (tummasta suklaasta)

Ohje löytyy täältä (laitoin suklaarouhetta sekaan)

Täyte kahteen täytekerrokseen

Vaniljakiisseli

2 banaania

1 rkl sitruunamehua + pieni ripaus sokeria

suklaatäyte

Halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Leikkaa pestyn irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperipala ja aseta kakkupohjan pohjalevy sen päälle. Kostuta levy kevyesti vaniljamaidolla pullasutia apuna käyttäen. Levitä pohjan päälle puolet vaniljakiisselistä. Siivuta banaanit ja sivele niiden päälle sokeroitua sitruunamehua. Asettele banaanisiivut vaniljakiisselin päälle vähän lomittain. Levitä päälle puolet suklaatäytteestä.

Laita keskimmäinen kakkulevy paikoilleen ja kostuta se. Täytä samalla tavalla kuin ensimmäinen täyteväli. Laita paikoilleen päällimmäinen kakkulevy ja kostuta sitä kevyesti. Peitä vuoka kelmulla ja anna kakun maustua jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Kuorrutus ja pursotukset

4 dl Flora Vispiä

1 1/2 rkl vaniljakreemijauhetta

2 rkl kaakaojauhetta

2 rkl tomusokeria

(+ tummaa suklaarouhetta kakun päälle koristeeksi)

Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta se loppuvaiheessa vaniljakreemijauheella. Ota pursotuksiin osa eli alle puolet vaahdosta ja laita se pursotuspussiin. Anna pursotuskerman olla jääkaapissa kakun kuorruttamisen ajan. Mausta loppu vaahto kaakaojauheella ja tomusokerilla.

Levitä kaakaoinen vaahto kakun päälle ja reunoille (vaahtoa jäi vähän yli). Levitä reunoille hieman paksumpi kerros kuin kakun päälle. Tasoita pinta palettiveitsen tai jonkin lastan avulla. Vedä kuvioraapalla kakun reunaosa. Tee valkoisella vaahdolla pursotukset kakun ala- ja yläreunaan. Asettele siilikuva ja tekstit kakun päälle. Ripottele suklaarouhetta halutessasi vielä kakun pinnalle.

Banaanit ja suklaatäyte.

    

Ensimmäinen kuvioraappakokeiluni :)

Tuolla se siili huutaa, että PÄÄSTÄKÄÄ MUT JO POIS TÄÄLTÄ!! :))

Onnea vielä minunkin puolestani synttärisankarille!!