Halusin tehdä tummasta suklaasta täytteen, joka ei ole liian makea, mutta ei myöskään karvas. Eli sellainen kainosti makea ja ihanan pehmoinen täyte. Tein ensin pari testiversiota ja tässä mielestäni paras vaihtoehto. Jos täytteeseen haluaa vähän purutuntumaa, voi siihen laittaa esimerkiksi suklaarouhetta sekaan.

Tällä ohjeella täytettä riittää yhden normaalikokoisen kakun (halkaisijaltaan 24-26 cm) kahteen täyteväliin.

Suklaatäyte

150 g tummaa suklaata

3 dl vispikermaa

100 g vaniljarahkaa

1 tl tummaa kaakaojauhetta

(50 g tummaa suklaarouhetta)

Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä tai vesihauteessa hellalla. Anna sen jäähtyä hieman. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen vaniljarahka, suklaasula ja kaakaojauhe. Sekoita joukkoon lopuksi halutessasi suklaarouhe. Täyte on heti valmis levitettäväksi. Anna jähmettyä täyttämisen jälkeen jääkaapissa noin tunti.