Taas leipomus vuoden takaa :) Ohje on Yhteishyvä-lehden Ruoka-liitteestä 11.11.
Banaanipiirakka
(noin 12 palaa)
200 g voita
2 dl ruokosokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
2 1/2 tl leivinjauhetta (laitoin 2 tl)
2 tl kanelia
1 tl jauhettua pomeranssinkuorta
3 banaania
1 dl kuohukermaa
Pinnalle
valmista sokerikuorrutetta
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen, voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Kuori banaanit ja muussaa ne haarukalla soseeksi. Lisää rasva-munaseokseen kuivat aineet, banaanisose ja kerma ja kääntele tasaiseksi seokseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 35 minuuttia. Nosta piirakka jäähtymään ritilän päälle. Leikkaa piirakka paloiksi ja koristele sokerikuorrutteella.
Kommentit