Banaanikakku%20006-normal.jpg

Taas leipomus vuoden takaa :) Ohje on Yhteishyvä-lehden Ruoka-liitteestä 11.11.

Banaanipiirakka

(noin 12 palaa)

200 g voita

2 dl ruokosokeria

3 kananmunaa

4 dl vehnäjauhoja

1 dl kauraleseitä

2 1/2 tl leivinjauhetta (laitoin 2 tl)

2 tl kanelia

1 tl jauhettua pomeranssinkuorta

3 banaania

1 dl kuohukermaa

Pinnalle

valmista sokerikuorrutetta

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen, voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Kuori banaanit ja muussaa ne haarukalla soseeksi. Lisää rasva-munaseokseen kuivat aineet, banaanisose ja kerma ja kääntele tasaiseksi seokseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 35 minuuttia. Nosta piirakka jäähtymään ritilän päälle. Leikkaa piirakka paloiksi ja koristele sokerikuorrutteella.

Banaanikakku%20003-normal.jpg

Banaanikakku%20004-normal.jpg