Muistan elävästi ensimmäisen kerran, kun maistoin tätä herkkua tätini tekemänä, nam!! Viime vuonna tein tätä ensimmäistä kertaa tyttäreni synttäreille ja huhtikuussa tätä oli poikani ristiäisissä. En nyt koristellut kakkua ihmeemmin. Laitoin päälle aiemmin tekemäni suklaakoristeet.

Nina Lincolnin suklaajuustotorttu

Pohja

9 Digestive-keksiä

50 g voita

Laita halkaisijaltaan 24 cm vuoan pohjalle (ja reunoille) leivinpaperi. Murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu voi. Taputtele keksimuruseos vuoan pohjalle.

Täyte

200 g tummaa suklaata

200 g maustamatonta tuorejuustoa

150 g (1,8 dl) sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 kananmunaa

2 1/2 dl kuohukermaa

halutessasi100 g pekaani- tai saksanpähkinöitä

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita keskenään tuorejuusto, noin 1 dl sokeria ja vaniljasokeri. 

Erota kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset juustoseokseen, samoin sulatettu suklaa.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa kulhossa ja lisää siihen vatkauksen lopussa loppu sokeri pienissä erissä. Lisää valkuaisvaahto suklaajuustoseokseen. Vatkaa kuohukerma ja lisää se myös joukkoon.

Jos haluat laittaa pähkinöitä, jauha ne ja lisää lopuksi suklaajuustoseokseen. Pähkinäjauheen- tai murun voi myös laittaa kakun koristeeksi pinnalle.

Kaada seos vuokaan keksimurupohjan päälle. Laita vuoan päälle tuorekelmu tai folio ja anna olla pakkasessa yön yli. Nosta kakku pakkasesta noin puoli tuntia ennen tarjoamista. Siirrä kakku heti pakastimesta otettuasi tarjoilulautaselle ja koristele vaikka suklaamuruilla tai pähkinöillä.