IMG_5870-normal.jpg

Maalasin tämän kakkukuvan tyttäreni 7-vuotiskakun päälle. Tytär toivoi kuvaksi yksisarvista, joka hänellä on leluna. Kyseessä on Schleich Bayala-sarja, johon kuuluu on paljon keijuja, mystisiä hahmoja ja eläimiä. Inka ei halunnut kuvaan yksisarvisen keijuratsastajaa. Hän halusi, että maalaan yksisarviselle siivet. Niitä sillä ei oikeasti ole :) Inkalla on iso laatikollinen Schleich-eläimiä ja hän leikkii niillä tosi paljon.

Tein levyn sokerimassan ja vaahtokarkinmakuisen kaulintamassan sekoituksesta. Niitä oli massassa yhtä paljon. Piirsin ensin mallista kuvan leivinpaperille. Sitten leikkasin sopivankokoisen palan kaulitusta massalevystä, koristelin marsipaanityökalulla reunat ja painoin siihen leivinpaperin läpi kuvan ääriviivat. Koska yksisarvinen on pääosin valkoinen, päätin tuoda hahmon esille taustavärin kautta. Ensin piirsin hennosti ääriviivat harmaalla, ohutkärkisellä elintarviketussilla. Sitten lähdin sivelemään sinistä tomuväriä ääriviivoista ulospäin. Laitoin väriä paksummalti ääriviivojen tuntumaan ja himmensin väriä poispäin mentäessä. Näin yksisarvisen hahmo tuli kuin itsestään esiin. Sitten vahvistin hahmon piirteitä ja varjostuksia. Nenän ja silmän väritin mustalla elintarviketussilla ja korvaan sipaisin vaaleanpunaista tomuväriä. Lopuksi tupsutin valkoista pastaväriä hahmon pörröisiin osiin, joita oli päälaella, rintakehässä, jaloissa sekä hännässä. Sivelin myös hieman kimallejauhetta muutamiin kohtiin. Loppumassasta tekemäni perhoset löytyvät tuolta lopusta ohjeineen.

Kakku johon tämä kuva tuli löytyy täältä.

Yksisarvisen omistaa Yamuna-keiju. Yamuna sai yksisarvisen lahjaksi äidiltään, kuningatar Sunayalta. Yksisarvinen ja Yamuna ovat parhaat ystävykset ja puhuvat toisilleen yksisarvisten salaisella kielellä. Tässä Inkan yksisarvinen ja Yamuna.

IMG_6559-normal.jpg

IMG_5857-normal.jpg               Lumipeura-normal.jpg

Lumipeura3-normal.jpg

Siivet, jotka Inka toivoi yksisarviselle.

Lumipeura2-normal.jpg

IMG_5864-normal.jpg

Pörröinen, kaksihaarainen häntä.

IMG_5859-normal.jpg

Yksisarvinen kimaltelee auringossa :)

IMG_5867-normal.jpg

Tein loppumassasta perhosia mokkapalojen päälle. Painoin ne perhosmuotilla ja laitoin kuivumaan parin pahvisivuisen kirjan aukeamalle. Laitoin kirjojen kansien alle sopivankokoiset tavarat niin, että kannet jäivät hieman v-asentoon. Näin perhosten siivet muotoutuivat ylöspäin. Värjäsin perhoset vaaleanpunaisella ja keltaisella tomuvärillä ja sivelin päälle vielä kimallejauhetta.

Kakkuperhoset-normal.jpg

IMG_5873-normal.jpg