Tämä omenainen kiisseli on tehty omena"jämistä", jotka jäivät jäljelle kun äitini teki niistä syksyllä mehua. Äitini pakasti "omenajämät" annospusseihin juurikin kiisseleitä varten. Samalla tavalla voi hyödyksi käyttää muutkin marja- ja hedelmäjämät mehunteon yhteydessä. Puna- ja mustaviinimarjajämistä saa hyviä kiisseleitä tai vaikka marjapuuroa, kun vaan siivilöi marja/hedelmäjämät keittämisen jälkeen.

Keitin siis vettä, lisäsin omenajämät veteen ja annoin kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Siivilöin omenapalat pois, lisäsin sokeria ja perunajauhoja (jotka oli sekoitettu pieneen määrään vettä ja sekoitin. Maistui ihanan omenaiselle! Minä teen yleensä kiisselit tällaisilla mittasuhteilla: vettä 1 l, marjoja noin 3-4 dl, sokeria maun mukaan ja perunajauhoja 3 rkl + tilkka vettä.