Näitä wienertankoja tein poikani synttäreille. Löysin niihin ohjeen Ulla Svenskin Juhlaleivonnaiset-kirjasta.

Näitä oli minusta kiva tehdä, koska ohje oli helppo ja nämä maistuivatkin hyviltä. Vaihtelua saa vaihtelemalla hillo- tai marmeladimakuja. Taikinasta saa helposti myös kahdenvärisiä wienertankoja, kun puolet taikinasta maustaa/värjää kaakaojauheella. Kaakaoisiin tankoihin voisi spritsata tummaa suklaata. Taidankin tehdä niin seuraavalla kerralla!

Wienertangot

150 g voita

1 dl sokeria

1 kananmuna

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl sitruunamehua

100 g mansikkamarmeladia (paistonkestävää)

Kuorrutus

Valkosuklaata noin 50-70 g

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmuna vatkaten joukkoon. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Sekoita jauhoseos ja sitruunamehu taikinan sekaan.

Pyöritä taikinasta kaksi tankoa leivinpaperoidun uunipellin päälle. Kauli tangot litteiksi (jätin noin sentin paksuisiksi) ja vedä niiden keskelle pituussuunnassa vako. Pursota vakoon paistonkestävää marmeladia. Paista pikkuleipiä 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 10-12 minuuttia tai kunnes ne vaikuttavat kypsiltä.

Wienertangot menossa uuniin.

Anna tankojen jäähtyä hetki ja leikkaa ne sitten sivusuunnassa viistoon sopivan kokoisiksi pikkuleiviksi. Sulata valkosuklaata ja koristele pikkuleivät spritsaamalla suklaata niiden päälle.

Valkosuklaalla koristellut, valmiit tangot.