Pikkunekkuset-normal.jpg

Laitan näiden pikkuleipien ohjeen tänne erikseenkin, koska näitä voi napsia suuhun mainiosti näinkin. Tein näitä siis lusikkanekkusiksi eli täytin osan vadelmamarmeladilla ja osan suklaalevitteellä. Lusikkanekkusten ohje löytyy täältä.

Ohjeen löysin Herkkutaivas-blogista täältä. Muutin vaan sokerin intiaanisokeriksi ja jauhot speltiksi ja samalla muutin vähän niiden määrää. HUOM! Jos käytät tavallista kidesokeria, sitä laitetaan vain 1 1/2 dl!! Intiaanisokeri on kevyempää ja siksi sitä tulee määrällisesti enemmän, vaikka paino on siis sama). Jauhojen määrää pitää joskus vielä testailla. Voi olla, että kuusikin dl voisi olla sopiva määrä. Mutta oli taikina nytkin ihan hyvä koostumukseltaan. Lisäsin jauhojen määrää, koska intiaanisokeriakin oli määrällisesti enemmän.

Pikkunekkuset

(noin 100 kpl)

200 g voita

2 1/2 dl intiaanisokeria

2 tl vaniljasokeria

1 tl kardemummaa

5 1/2 dl puolikarkeita spelttijauhoja

1 tl leivinjauhetta

Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Mittaa kulhoon intiaanisokeri, vaniljasokeri ja kardemumma. Kaada keitetty voi sokeriseoksen päälle ja anna jäähtyä kokonaan (jääkaapissa viilenee nopeasti). Sekoita keskenään spelttijauhot ja leivinjauhe ja sekoita ne kylmään voi-sokeriseokseen.

Tee taikinamassasta pikkuleipiä pikkulusikan avulla (minä käytin amerikkalaista mittalusikkaa, teaspoon-mittaa). Aseta pikkuleivät leivinpaperoidulle uunipellille tasainen puoli alaspäin. Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla 10-12 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä ensin pellillä, koska ne ovat kuumina tosi pehmoisia. Ne kovattuvat hieman jäähtyessään. Kaada ne pois pelliltä ja anna jäähtyä kokonaan.

IMG_1084-normal.jpg

Tuota teaspoon-mittaa käytin muottina. Kuvasta näkyy myös, kuinka paljon pikkuleivät paisuivat uunissa (eivät kovin paljoa).

IMG_1066-normal.jpg

Nuo ruskeat läikät pikkuleivissä ovat ihania intiaanisokeririppusia ♥

IMG_1078-normal.jpg