Tässä taas yksi arkiruoka "reseptikirjaani" :) Tässä ohje miten tämän ruoan nyt tein. Tämä oli kouluaikoina yksi herkkuruoistani kurpitsapikkelsin kanssa.

Jauheliha-perunasoselaatikko

noin 10 perunaa

vettä keittämiseen

noin 1 rkl (ruusu)suolaa (tai maun mukaan)

maitoa

noin 50 g voita

400 g jauhelihaa

1 sipuli

vajaa 1 tl (ruusu)suolaa

1 tl paprikamaustetta

kreikkalaista jauhelihamaustetta myllystä muutama kierros

Pinnalle

voinokareita

korppujauhoja

Kuori perunat ja keitä niitä vedessä, kunnes ne ovat kypsiä. Survo perunat muusiksi ja lisää joukkoon maitoa vähän kerrallaan, kunnes muusi on tarpeeksi notkeaa. Mausta suolalla ja voilla.

Paista jauheliha kypsäksi. Pilko sipuli, lisää jauhelihan joukkoon ja anna kuullottua. Mausta suolalla, paprika- ja jauhelihamausteella. Sekoita jauheliha perunasoseen joukkoon ja levitä seos voideltuun uunivuokaan. Laita pinnalle muutamia voinokareita ja ripottele päälle korppujauhoja. Paista 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes pinta on saanut vähän väriä.

Tällä kertaa ruoan kaverina oli salaattia (jäävuorisalaattia, kurkkua, miniluumutomaatteja ja fetaa).