Tässä taas yksi arkiruoka "reseptikirjaani" :) Tässä ohje miten tämän ruoan nyt tein. Tämä oli kouluaikoina yksi herkkuruoistani kurpitsapikkelsin kanssa.
Jauheliha-perunasoselaatikko
noin 10 perunaa
vettä keittämiseen
noin 1 rkl (ruusu)suolaa (tai maun mukaan)
maitoa
noin 50 g voita
400 g jauhelihaa
1 sipuli
vajaa 1 tl (ruusu)suolaa
1 tl paprikamaustetta
kreikkalaista jauhelihamaustetta myllystä muutama kierros
Pinnalle
voinokareita
korppujauhoja
Kuori perunat ja keitä niitä vedessä, kunnes ne ovat kypsiä. Survo perunat muusiksi ja lisää joukkoon maitoa vähän kerrallaan, kunnes muusi on tarpeeksi notkeaa. Mausta suolalla ja voilla.
Paista jauheliha kypsäksi. Pilko sipuli, lisää jauhelihan joukkoon ja anna kuullottua. Mausta suolalla, paprika- ja jauhelihamausteella. Sekoita jauheliha perunasoseen joukkoon ja levitä seos voideltuun uunivuokaan. Laita pinnalle muutamia voinokareita ja ripottele päälle korppujauhoja. Paista 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes pinta on saanut vähän väriä.
Tällä kertaa ruoan kaverina oli salaattia (jäävuorisalaattia, kurkkua, miniluumutomaatteja ja fetaa).
Kommentit