IMG_7556.jpg

Etsin sopivaa ohjetta ajatellen noita hauskoja vohveliporoja. Halusin kuorrutteeksi lumennäköisen, jotta poroilla olisi sen päällä mukava hiihdellä. Kookoshiutaleet näyttävät vähän lumihiutaleilta. Sopiva ohje löytyi Leivonnaisia herkkusuille-leivontakirjasesta, johon on koottu Hummingbird-leipomon suosikkireseptejä. Vaihdoin vaan sokerin intiaanisokeriin. Mietin ensin, että miten tuo ananas toimii tuolla pohjalla, mutta ne pääsivät todella hyvin oikeuksiinsa ja raikastivat kivasti näitä aika makeita herkkuja. Mieleen tuli keikauskakku :)

Nuo vohveliporot ovat odottaneet käyttöä viime joulusta saakka. Silloin en ehtinytkään leipoa joulun aikoihin, joten säästin ne tähän jouluun. Lapsista oli hauska imeskellä poroja :) Porot olivat siis ohutta vohvelia.

Kookos-ananaskuppikakut

(noin 12-13 keskikokoistakuppikakkua)

2 dl (200 g) puolikarkeita spelttijauhoja

2 dl intiaanisokeria

1 1/2 tl leivinjauhetta

ripaus ruususuolaa

40 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä

1 1/4 dl kookosmaitoa

1/2 tl vanilja-aromia (tai 2 tl vaniljasokeria)

1 kananmuna

8 säilykeananasrengasta

Mittaa jauhot, intiaanisokeri, leivinjauhe, suola ja voi monitoimikoneeseen (tai käytä sähkövatkainta). Vatkaa hiljaisella teholla, kunnes seos on murumaista ja ainekset ovat yhdistyneet. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kookosmaito ja vanilja-aromi ja vatkaa seos keskinopeudella jauhoseoksen joukkoon. Lisää kananmuna ja vatkaa hyvin, kunnes seos on pehmeän kermamaista ja tasaista.

Aseta paperiset muffinssivuoat muffinssipellin koloihin. Pilko ananasrenkaat pieniksi paloiksi ja jaa palat vuokien pohjalle. Lusikoi (tai pursota) taikina vuokiin täyttäen ne 2/3 verran.

Paista 170-asteisessa uunissa keskitasolla 20-250minuuttia, kunnes pinta on sormella koskettaessa kimmoisa ja kuppikakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei jää taikinaa. Anna kuppikakkujen jäähtyä hetki pellillä ja nosta ne sitten ritilän päälle jäähtymään kokonaan.

Kookoskuorrute

250 g (noin 4 dl) tomusokeria siivilöitynä

80 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä

vajaa 1/2 dl kookosmaitoa

kookoshiutaleita koristeluun

Vatkaa tomusokeri ja voi monitoimikoneessa (tai sähkövatkaimella) keskinopeudella tasaiseksi seokseksi. Säädä koneen nopeus pienemmälle ja kaada hitaasti joukkoon kookosmaito. Kun maito on sekoittunut, kännä nopeus suurelle. Jatka vatkaamista 5-10 minuuttia eli kunnes kuorrute on hyvin valkoista, kevyttä ja kuohkeaa.

Levitä kookoskuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle ja ripottele pinnalle kookoshiutaleita. Voit laittaa myös tuoreita kookoslastuja, jolloin kookoksen maku on voimakkaampi.

IMG_7558.jpg

Hiihtelyä lumikinoksella.

IMG_7561.jpg

Vohveliporot ovat näin ohuita.

IMG_7562.jpg

Mehevä sisus.

Kookos-ananaskuppikakkupala.jpg