J%C3%A4delaivassa%20pojat.jpg

Kävimme Romeon oikeana synttäripäivänä, kovaa tuulta uhmaten, satamassa jätskilaivassa herkuttelemassa :) Onneksi laivaan pääsi sisällekin syömään, ettei tarvinnut kannella palella. Romeo sai pupujätskin, jolta katosi heti toinen silmä :)

Niin täytti Romeo-kuopuksemme tämän kuun alussa jo 3 vuotta :) Syksyllä hän aloittaa kerhotaipaleensa samassa ryhmässä isoveljen kanssa. Romeo odottaa sitä kovasti! Romeolla on 3 v. neuvola vasta 18.8, mutta mittasin ja punnitsin pojan kotona. Saa nähdä mitä mitat näyttävät sitten neuvolassa :) Saimme mitoiksi 93,9 cm ja 12,8 kg. Pituutta on siis tullut vuodessa huikeat reilu 10 cm ja painoa noin 1 kg. Paino on vähän tasoittunut, mutta poika onkin nykyään hirmu kova kiipeilemään ja tykkää juosta paljon (joo, välillä myös äitiä karkuun ja äitillä onkin perässäpysymistä tämän jo aika ison mahan kanssa :D). Ruoka maistuu onneksi superhyvin :)

Romeosta on kasvanut jo aika itsenäinen poika. Pukee ja riisuu pääosin itse vaatteensa ja nimenonaan tykkää siitä. Pyytää apua yleensä vain nappien, nepparien ja kylmemmillä säillä toisen hanskan kanssa. Romeo leikkii paljon mielikuvitusleikkejä, joskus yksin samalla vuorosanoja höpötellen tai sisarustensa kanssa. Mion kanssa Romeo leikkii usein pikkulegoilla tai autoilla. Romeo laittaa autoja riviin ja monet automerkit on jo tuttuja. Paloautot ovat kovasti pojan suosiossa ja etenkin Palomies Sami on iso sankari. Romeo toivoi kakkuunkin Palomies Samia. Juhlapäivän aamuna poika ilmoitti, että kun kakku tulee pöytään tarjolle, haluaa hän laulaa vieraille Palomies Sami -tunnuslaulun. Niin poika lauloikin, kahteen kertaan :)

Laitan kakun kuvineen ja resepteineen tänne jossain vaiheessa kun ennätän :)

Romeo tykkää pukuleikeistä ja päällä on milloin mitäkin hassunkurista :) Romeo on jo aika tarkka normaalissa pukeutumisessaan ja haluaa yleensä valita itse vaatteensa kaapista. Miolla on oma nahkatakki ja Romeo ihailee sitä. Hän keksi itselleen "nahkatakin" tuosta kuvissa esiintyvästä ohuesta farkkutakista. Se pitää olla päällä nykyään melkeinpä kaikkialla. Takki on vanha, mutta hyvin säilynyt. Veljeni sai sen pienenä Amerikasta tuttavaltamme. Takin takana on hauska iso tasku keskellä. Takin edessä olevaan pikkutaskuun Romeo sujauttelee usein aarteitaan eli esim. pikkuisia kepinpaloja tai heijastimen paloja. Romeo etsii joskus aarteita koko puistossaolon ajan ja kerää ne yhteen paikkaan. Selkeät roskat Romeo haluaa viedä roskikseen, koska on aina ollut siisti ja tarkka poika :)

Romeo on aina ollut perusrauhallinen, empaattinen ja sosiaalinen. Hän moikkailee melkein kaikille vastaantulijoille ja kysyy kaupan kassalta ja muiltakin: "Mikä tinun nimi on? Minä olen Romeo?" Romeo tosin esittelee usein itsensä Salama McQueeninä tai jonain muuna hahmona. Romeo myös halailee edelleen tosi paljon. Se, mikä on nostanut viime aikoina enemmänkin päätään, on oma tahto! :D Romeo osaa tosissaan nostaa kiukun pystyyn, jos ei joskus saa haluamaansa. Silloin kuuluu huuto korkealta ja kovaa. Onneksi poika rauhoittuu aika nopeasti. Romeo nukkuu vielä 2-3 tunnin päiväunet. Pottailut on vihdoin alkaneet sujua tosi hyvin ja Romeo on jo toista kuukautta ollut kotona ilman vaippaa ja nyt myös ulkoillessa ja kaupassa käydessä. Vaippa on siis vain päiväunilla ja öisin. Päikkäreilläkin vaippa on yleensä kuiva. Pojilla kesti kuivaksi oppiminen selkeästi kauemmin kuin Inkalla, mutta jokainen oppii aikanaan :) Nyt on tosi hyvä aika oppiakin, koska syksyllä kerhossa on sitten mukavampi olla, kun osaa itse käydä vessassa. Nyt Romeota tarvitsee vielä usein muistuttaa, että menee potalle, mutta menee usein jo itsekin.

Romeo sanoo välillä hassuja, vähän pikkuvanhojakin lausahduksia. Tässä muutama:

"Mitenkät täällä tujuu?" (kun meni katsomaan Inkan ja Mion leikkejä)

"Aaa joo, nyt minä ymmärrän!"

"Älä ärtytä minua!"

"Älä häiritte minua, tuo ei ollut kivatti tetty! Nyt minulle tuli paha mieli!"

"Älä puhu minulle typereitä!"

"Tule tänne, minä tuolejen tinua!"

"Juu, titmalleen!" (=tismalleen).

Romeo odottamassa Palomies Sami -kakkupalaa :)

Romeo%203%20v..jpg

Satamassa oli paljon ihmeteltävää! Näimme esimerkiksi, kun tosi iso joukko vanhoja mopoja ja mopoautoja kulki letkassa ohitsemme.

Satamassa.jpg

Takin takataskuun mahtuisi isompikin aarre :)

IMG_9578.jpg

Länkkäri-Romeo.

Romeo-l%C3%A4nkk%C3%A4ripoika.jpg

L%C3%A4nkk%C3%A4ri-Romeo.jpg