Mietin viime vuonna tarjottavia tyttäreni synttäreille ja löysin Makunautintoja Mimmin keittiöstä-blogista tämän ihanan ohjeen. Tein tuolloin juustosydämiä ilman täytettä. Täytyy joskus kokeilla täytteenkin kanssa :)

Minä tein ohjeen kaksinkertaisena. Siitä satsista minulla tuli 145 juustosydäntä. Kaksinkertaiseen annokseen laitoin leivinjauhetta reilu 1/2 tl ja paprikajauhetta 3/4 tl. Tässä yksinkertainen ohje niin, miten itse tein.

Juustosydämet

150 g margariinia

2 1/2 vehnäjauhoja

2 1/2 dl juustoraastetta

Vajaa 1/2 tl leivinjauhetta

1/2 tl paprikajauhetta

Voiteluun kananmunaa

Koristeeksi seesaminsiemeniä

Halutessasi juustosydänparien väliin maustettua tuorejuustoa tai kala- tai kinkkutahnaa.

Nypi käsin pehmeä margariini, juusto ja kuivat aineet tasaiseksi taikinaksi. Kaulitse taikina noin 1/2 cm paksuksi levyksi, painele sydänmuotilla (käytin kahta erikokoista sydänmuottia) sydämiä ja laita leivinpaperoidulle pellille. Voitele kananmunalla ja koristele seesaminsiemenillä.

Paista juustosydämet 200-asteisessa uunissa 7-10 minuuttia. Jos haluat laittaa täytettä, anna juustosydämien jäähtyä ja laita sitten yhdelle sydämelle haluamaasi täytettä ja laita toinen sydän kanneksi.

Itse tein juustosydämet pari viikkoa ennen juhlia ja säilytin ne pakkasessa ennen tarjoiluhetkeä.