Tässä toinen makuversio skonsseista. Täältä löytyvät skonssit perusohjeella. Tämä ohje on Leila Lindholmin Pala kakku -ja paljon muuta-kirjasta. Skonssit ovat hyviä sellaisenaankin, mutta päälle voi myös sipaista esimerkiksi jotain levitettä, juustoa tai marmeladia.

Skonssit

( noin 6 skonssia)

7 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 tl (ruusu)suolaa

1 1/2 tl leivinjauhetta

1/2 dl raakasokeria (laitoin tavallista)

125 g kylmää voita

3 dl kookoshiutaleita

2 pestyn limetin raastetut kuoret.

1 kananmuna

2 dl maitoa

Lisäksi

voiteluun kananmunaa

pinnalle raakasokeria (laitoin intiaanisokeria)

Paahda kookoshiutaleet samalla sekoittaen kuivalla pannulla vaaleanrusehtaviksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, suola, leivinjauhe ja sokeri. Kuutioi voi ja nypi kuutiot kuiva-aineseokseen. Lisää joukkoon paahdetut kookoshiutaleet ja limeraaste.  Vatkaa keskenään muna ja maito ja sekoita neste kuiva-aineseokseen.

Taputa taikina jauhotetulla alustalla noin 3 cm paksuksi, pitkäksi levyksi. Leikkaa levy kolmioiksi tai ota muotilla pyörylöitä. Nosta leivonnaiset leivinpaperoidulle uunipellille. Voitele ne kevyesti vatkatulla kananmunalla. Sirota pinnalle raakasokeria/intiaanisokeria.

Kypsennä skonsseja 225-asteisessa uunissa keskiosassa noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita.

Hyödynsin limesitruunat tekemällä niiden mehusta limecurdia. Ohje löytyy täältä. Sipaisinpa sitä myös yhden kookos-limettiskonssin päälle.