Tein näitä soijarouhehyrriä poikani synttäreille, koska vieraina oli myös kasvissyöjiä. En ollut koskaan aiemmin tehnyt mitään soijarouheesta.Tästä lähtien käytän niitä useamminkin, koska niitä oli niin helppo käsitellä! Nämä hyrrät tein isompina eli kaulitsin koko levyn yhdeksi rullaksi. Hyrriä tuli 28 kpl. Pienempiä hyrriä tulisi noin 40 kpl. Täytteeseen riittäisi myös 3 dl soijarouhetta ja 3 dl vettä + muut täyteainekset, mutta halusin kunnolla täytettä hyrriin.

Soijarouhehyrrät

Rahkavoitaikina

250 g margariinia

250 g maitorahkaa

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Sekoita rahka ja pehmeä margariini keskenään. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina tuorekelmuun ja jääkaappiin vähintään tunniksi tai yön yli. Sen jälkeen taikinaa on helpompi kaulita.

Täyte

4 dl tummaa soijarouhetta

4 dl vettä

1/2 punainen paprika

1 pieni sipuli

1 rkl rypsiöljyä

3/4 tl (ruusu)suolaa

1 mm mustapippuria

1/2 tl kuivattua basilikaa

200 g maustettua tuorejuustoa, laitoin ruohosipulituorejuustoa

2 dl juustoraastetta

Ripottele vähän jauhoja pöydälle ja kaulitse taikinasta iso, suorakaiteen muotoinen levy. Kaada vesi soijarouheen päälle ja anna veden imeytyä/soijarouheen turvota. Pilko sipuli ja paprika pieneksi kuutioksi ja paista niitä hetki öljyssä pannulla. Lisää sekaan soijarouhe, mausteet ja basilika. Lisää lopuksi tuorejuusto ja sekoita hetken aikaa, kunnes tuorejuusto on sekoittunut joukkoon. Anna täytteen vähän jäähtyä ja levitä se taikinalevylle. Ripottele päälle juustoraaste.

Kääri levy pitkittäissuunnassa rullalle. Jos haluat vähän pienempiä hyrriä, voi levyn halkaista pitkittäin kahteen osaan ja rullata levyt kahdeksi rullaksi. Leikkaa rullasta/rullista 1,5-2 cm:n paloja. Aseta palat leikkauspinta ylöspäin leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut hieman väriä.