Selailinpa taas isoa, paksua amerikkalaista keittokirjaa ja sieltä löytyi paljon erilaisia jäätelöiden reseptejä. Pakko oli päästä kokeilemaan jäätelöntekoa. Joskus olen tehnyt semifreddoa, mutta en ole lopputulokseen ollut kauhean tyytyväinen. Jäätelöä en ollut ennen tehnyt. Näiden jäätelöiden ohjeet olivat selkeät ja helpot ja täytyy sanoa, että nyt olen lopputulokseenkin tyytyväinen! Ihanan suklaisen herkullista!

Pääsin samalla kokeilemaan vihdoinkin kondensoitua maitoa. Sitä löytyi onneksi läheisestä Citymarketista. Tähän ohjeeseen sitä tuli puoli purkillista, joten oli hyvä syy kokeilla toistakin jäätelöohjetta (johon tuli myös puoli purkillista kondensoitua maitoa).

Ohje on amerikkalaisesta Encyclopedic cookbook-keittokirjasta. Tästä annoksesta tulee noin puoli litraa jäätelöä. Itse taidan tehdä seuraavalla kerralla kaksinkertaisen annoksen ni ei heti lopu ;)

Citymarketista löytyi myös aitoja Marshmallow-vaahtokarkkeja ja sellainen pääsi annokseen jäätelön kaveriksi :)

Suklaajäätelö

1 ounce/ noin 30 g suklaata (laitoin 6 palaa Pandan tummaa suklaata)

2/3 cup/ 1 1/2 dl kondensoitua maitoa

2/3 cup/ 1 1/2 dl vettä

1/2 tsp./ reilu 1/2 tl vaniljasokeria

1/2 cup/ 1,2 dl vatkattua kuohukermaa

Sulata suklaa hellalla vesihauteessa/kerroskattilassa. Lisää joukkoon kondensoitu maito ja sekoita seosta noin viisi minuuttia, tai kunnes seos paksuuntuu. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Kaada sopivankokoiseen astiaan ja laita astia pakkaseen (minä laitoin tummaan leipävuokaan, koska tummassa pinnassa jäähuurre näkyy hyvin). Anna astian olla pakkasessa, kunnes sen reunoille muodostuu hentoa jäähuurretta (sitä muodostuu aika piankin, koska seos on kuumaa).Vatkaa kuohukerma vaahdoksi.

Kun astian reunoille on vähän muodostunut jäähuurretta, ota se pois pakkasesta. Sekoita seokseen vaniljasokeri ja kääntele sitten joukkoon vatkattu kuohukerma. Tässä vaiheessa kaadoin seoksen pienempään rasiaan. Laita astia takaisin pakkaseen.

Kun seos on puoliksi jäätynyt, ota se pois pakkasesta. Seos on tällöin jäätynyt paksuhkosti pinnalta, reunoista ja pohjasta, mutta keskus on vielä aika pehmeää. Kaavi astian reunoilta ja pohjasta jäätyneemmät osat ja sekoita seos pehmeäksi ja tasaiseksi. ÄLÄ sekoita niin kauan, että seos sulaa.

Laita rasiaan kansi ja laita se takaisin pakkaseen. Anna jäätelön jäätyä kunnolla.

Seuraavana päivänä jäätelö on varmasti kunnolla jäätynyt ja sitä pääsee maistamaan!

Muunnosvaihtoehtoja suklaajäätelölle:

Suklaa-kookosjäätelö: Lisää seokseen 1/2 cup/ 1,2 dl kookoshiutaleita juuri ennen kuohukerman lisäämistä.

Mokkasuklaajäätelö: Laita vaniljasokeria vain 1/4 tsp./ reilu 1/4 tl ja laita veden sijasta 1 cup/ 2,4 dl vahvaa kahvia.