Omena-kaurapaistos on vaan niin herkkua, että sitä on suorastaan pakko välillä tehdä, ainakin omenasadon aikaan :) Täältä löytyy ohje kaura-raparperipaistokselle ja täältä toinen ohje omena-kaurapaistokselle ja vaniljakastikkeelle.

Omena-kaurapaistos

4 hapahkoa omenaa

2 rkl fariinisokeria tai intiaanisokeria

1 tl kanelia

1/4 dl vettä

(joskus laitan fariinisokerin/intiaanisokerin sijasta 2 rkl sokeria ja 1 tl vaniljasokeria)

Päälle

100 g margariinia

3 dl kaurahiutaleita

1 dl sokeria

Kuori omenat, poista niistä siemenkodat ja paloittele ne. Sekoita omenien joukkoon fariinisokeri/intiaanisokeri, kaneli ja vesi. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.

Tee päällys. Sekoita keskenään pehmeä margariini, sokeri ja kaurahiutaleet ja ripottele seos omenoiden päälle vuokaan.

Paista 175-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia. Sopii tarjottavaksi esimerkiksi jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.