Halusin tehdä ystävänpäiväksi jonkunlaisia leivonnaisia ja tällaisia syntyi. Kysyin äidiltä erään ohjeen mansikkaleivoksille, joita hän usein teki juhliin tarjottaviksi. Niihin kuului pohja ja mansikkakuorrute. Halusin tehdä oman säväyksen niihin ja tein niistä kaksikerroksisia täyteväleineen. Pohjassa oli jo appelsiinin raikkautta ja halusin tuoda täytteeseenkin raikkautta sitruunatahnan muodossa. Olin ihan tyytyväinen lopputulokseen.

Otin taas leipurikaverini eli tyttäreni mukaan leipomaan näitä. Hän laittoi sekaan aineksia ja sekoitteli taikinaa. Hän sai myös tehdä omat sydämet sokerimassasta. Lopuksi hän kyllä sanoi, ettei suostu enää leipomaan kanssani, koska hänen mielestään äiti teki ihan hölmön virheen!! Kun tietenkin valkoiset sokerihelmet pitäisi laittaa valkoisiin sydämiin ja vaaleanpunaiset vaaleanpunaisiin sydämiin :) No, laitoimme hänen omaan leivokseensa sokerihelmet niin kuin hän itse ne halusi. Ja ollaan me tuosta minun virheestäni huolimatta taas leivottu ja kokkailtu lisää :)

Osallistuin näillä leivoksilla myös Leivontafoorumin helmikuun leivontahaasteeseen, jossa oli aiheena sydän. Täältä löytyvät ihanat haastetyöt. Sivun lopussa näkyvät kaikkien haasteleipomusten pisteet ja kommentit. Haasteen voittivat Wadelmatassu ja Ebe ansaitusti, onnea heille!!! Minäkin kiitän pisteistäni ja mieltä lämmittävistä kommenteista joita sain!

Pääsin vihdoinkin käyttämään nami-hiireltä saamani sitruunatahnan. Se oli tosi hyvää!

Raikkaat mansikkaleivokset

Pohja

5 kananmunaa

3 1/2 dl sokeria

275 g margariinia

1 dl puristettua appelsiinin mehua

Yhden appelsiinin kuori raastettuna

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 rkl vaniljasokeria

Mansikkakuorrute

1 1/2 dl mansikkahilloa

500 g tomusokeria

Täyte

200 g luomu sitruunatahnaa (voi tehdä itsekin, ohje löytyy täältä)

2 1/2 dl Flora Vispiä

1 rkl tomusokeria

Sokerimassaa ja sokerihelmiä koristeluun

Sulata margariini. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rasvasula, appelsiinimehu ja appelsiinin kuoriraaste. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja siivilöi ne taikinaan. Kaada taikina isolle, leivinpaperoidulle pellille. Minun peltini ovat vähän pienempiä (40×31,5 cm) ja taikinaa riitti kahteen senkokoiseen peltiin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia

Tee kuorrutus sillä aikaa kun pohja on paistumassa. Sekoita tomusokeri mansikkahillon sekaan. Kun otat pohjalevyn pois uunista, leikkaa se pituussuunnassa kahtia. Levitä mansikkakuorrute heti toisen levyn päälle. Jos pohjalevyt on paistettu kahdella pienemmällä pellillä, levitä kuorrute toiselle niistä. Leikkaa kuorrutettu levy annospaloiksi.

Vatkaa kerma kuohkeaksi ja mausta se tomusokerilla. Levitä toisen levyn päälle sitruunatahna ja sen päälle kermavaahto. Siirrä mansikkapäällysteiset palat lastalla täytelevyn päälle ja leikkaa niiden mukaan pohjalevykin paloiksi. Näin kerma ei pursuile ja kansiosa pysyy kauniina eli ei halkeile. 

Käsittelin ensimmäistä kertaa sokerimassaa. Värjäsin osan vaaleanpunaisella pastavärillä. Kaulin massat levyiksi ja otin niistä sydänmuotilla paloja. Koristelin niiden reunat pisteillä ja painoin niihin vielä sokerihelmet. Helmet saa kiinnitettyä hyvin esim. sokerikuorrutteella. Minä en nyt tehnyt niin ja helmet karkailivatkin iloisesti :D

Sydämiä kaikille teille blogissani vierailevillekin!!

Saamani kommentit Leivontafoorumin haasteessa

- Suloisia leivoksia! Näitä voisin kokeilla.

- Tämä ohje oli mun mieleen myös kovasti - kauniita leivoksia ja maistuivat hyviltä gluteenittominakin!

- Mansikka+appelsiini/sitruuna yhdistelmä on ihana!

- Sopisivat hyvin vaikka kihlajaispöytään. Suloisia leivoksia.

- Kerrassaan ihanan näköisiä ja mukavan raikkaita leivoksia ystävänpäiväpöytään <3

- Todella herttaisen näköiset ja väriltäänkin teemaan sopivat leivokset. Appelsiinimehu pohjassa tuo varmasti hyvän säväyksen, ja muutenkin leivokset vaikuttavat juuri sellaiselta makean ja raikkaan yhdistelmältä, josta itse pidän todella paljon.

- Ihanan erilainen ohje ja kaunis toteutus!