Osallistuin tällä kakulla tähän Leivontafoorumin marraskuun leivontahaasteeseen. Aiheena oli nyt tehdä leipomus, jonka on aikonut tehdä. Tällä kertaa palkintosijoitukset arvotaan.

Valitsin haasteista sen leipomuksen, joka sai viimeksi minulle TODELLA veden kielelle. Kuvat ja resepti olivat niin houkuttelevat, että olisin tämän joka tapauksessa joskus tehnyt! Kyseessä on Sadonkorjuu-haasteen Porkkana-omenajuustokakku, jonka teki Katjuzqa. Oli juuri niin makoisaa kuin olin kuvitellutkin! Palakuvassa näkyy valkosuklaakoristeluakin, jota lisäsin myöhemmin. Karamellisoin omenaviipaleet kahdessa erässä ja liemi pääsi minulla jähmettymään vähän liikaa. Karamellikastike jähmettyi ensin kakun pinnalle, mutta se "suli" taas pehmeäksi jääkaapissa. Oli kiva karamellisoida ensimmäistä kertaa! Tässä linkki alkuperäiseen leipomukseen.

Porkkana-omenajuustokakku

Pohja

100 g voita (Valio)

½ dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

½ dl kaurahiutaleita

½ dl saksanpähkinöitä

½ tl kanelia

Tuorejuustotäyte

400 g tuorejuustoa

200 g porkkanoita keitettynä ja soseutettuna

1½ dl sokeria

3 kananmunaa

1 dl vispi- tai kuohukermaa

2 tl sitruunamehua

½ tl kanelia

Karamellisoidut omenat ja karamellikastike

2 hapanta omenaa (esim. Paula red)

1 dl sokeria

2 rkl vettä

25 g voita (Valio)

Kanelimuroke

25 g voita (Valio)

1 rkl sokeria

1 rkl vehnäjauhoja

½ dl kaurahiutaleita

½ tl kanelia

1. Valmista pohja. Sulata voi. Sekoita kaikki pohjan ainekset yhteen ja painele 22 - 24 cm irtopohjavuoan pohjalle.

2. Valmista täyte. Pehmitä tuorejuusto ja sekoita joukkoon jäähtynyt porkkanasose, sokeri, sitruunamehu, kerma, kananmunat ja kaneli. Vispilällä seoksen saa tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja paista kakkua 170 asteessa 55 minuuttia. Anna jäähtyä useita tunteja, vaikka yön yli jääkaapissa.

3. Valmista pinnalle karamellisoidut omenat. Mittaa paistinpannulle sokeri ja anna sokerin sulaa sekoittamatta lähes kokonaan keskilämmöllä. Sekoita sitten sen verran, että kaikki sokeri sulaa ja sokeri saa hieman väriä. Lisää vesitilkka. Sokeri kovettuu, mutta sulaa veden joukkoon. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Kuori omenat ja lohko molemmat 12 osaan. Lisää omenat pannulle ja anna kiehua karamelliseoksessa noin kolme minuuttia, käännä lohkot ja kiehuta vielä kolmisen minuuttia.

4. Nosta sitten omenat siivilään tai ritilälle ja ota omenoista valuva karamellikastike talteen. Kun omenat ovat täysin jäähtyneet, nostele ne varoen kakun pintaan. Valuta päälle kastiketta.

5. Valmista kanelimuroke. Mittaa ainekset pannulle ja paista koko ajan sekoitellen, kunnes muroke alkaa saada väriä ja rapeutta ja muuttuu murumaiseksi. Kaada lautaselle jäähtymään. Ripottele jäähtynyt muroke kakun pintaan.

6. Koristele halutessasi valkosuklaalla ja kanelilla.

Kakku ennen omenaa lisukkeineen.

Omenaviipaleita karamellisoitumassa.

Lisäsin vielä valkosuklaata koristeeksi.