Hauskaa vappua kaikille!!

Laitan nyt vappumunkit ennen pääsiäiskakkua, koska saan pääsiäiskakusta ottamani kuvat koneelle vasta alkuviikosta (otettu eri kameralla). Mutta näiden munkkien aikahan onkin just nyt :) Tein taikinan samalla ohjeella kuin aiemmin. Puolikas taikinamäärä olisi riittänyt.Munkkeja on nyt sitten vino pino! Onneksi sain osan appivanhempien mukaan :)

Nyt halusin tehdä kuorrutettuja munkkeja ja löysin hyvät ohjeet Decapitated-blogista täältä. Oli kyllä aika samanlainen maku ja tuoksu kuin Arnoldsin donitseissa :) Lisäksi pursotin munkkien sisään hilloa, osaan vadelma- ja osaan omenahilloa. Tein osasta munkkeja donitsin näköisiä pyörittämällä sormella (leivinlautaa vasten) reiän niiden keskelle.

Tein suklaa- ja kinuskikuorrutteita yksinkertaisen määrän ja tomusokerikuorrutetta kaksinkertaisen määrän. Muutama munkki jäi kuorruttamatta. Niille olis voinu tehdä valkosuklaakuorrutteen, jos olis jaksanu!

Kuorrutetut hillomunkit

Munkkitaikina, ohje löytyy täältä.

(älä sokeroi kuorrutettavia munkkeja)

Suklaakuorrute

1 dl kermaa (laitoin kuohukermaa)

200 g maitosuklaata

sileää ja siemenetöntä vadelmahilloa (laitoin Meritalon hilloa, josta sivilöin siemenet pois)

Koristeluun

hasselpähkinärouhetta (laitoin mantelirouhetta)

strösseleitä, suklaarakeita

valkosuklaata ja tummaa suklaata sulatettuna

Pursota jäähtyneisiin munkkeihin ensin vadelmahillo. Laita hilloa pursotuspussiin, paina pursotustyllalla reikä munkin alareunaan ja pursota hilloa sisään.

Paloittele suklaa/rouhi suklaa. Kiehauta kuohukerma pinnoitetussa kattilassa kierrevispilällä hämmentäen. Siirrä kattila pois levyltä ja kaada suklaapalat joukkoon. Hämmennä seosta, kunnes suklaapalat ovat sulaneet kokonaan kerman sekaan. Kasta munkkien toinen puoli suklaakuorrutteeseen. Koristele strösseleillä, pähkinärouheella ja/tai suklaarakeilla. Anna kuorrutteen jähmettyä (minä annoin jähmettyä pöydällä). Spritsaa sitten sulatettua suklaata vielä koristeeksi.

Kinuskikuorrute

2 dl fariinisokeria

2 dl kermaa (laitoin kuohukermaa)

sileää omenahilloa (ei välttämätön)

Koristeluun

strösseleitä

valkosuklaata ja tummaa suklaata sulatettuna

Pursota munkkien sisään omenahilloa. Laita kerma ja fariinisokeri paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna, kunnes seos kiehahtaa. Alenna lämpötilaa ja anna seoksen kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia, välillä sekoitellen. Vesilasitestillä näet, onko kinuski tarpeeksi jähmeää. Tipauta kylmään veteen nokare kinuskia. Jos nokareen pystyy nostamaan ehjänä lasista, on kinuski valmista.

Kasta munkkien toinen puoli kinuskiin. Koristele strösseleillä. Spritsaa sulatettua suklaata, kun kuorrute on vähän jähmettynyt.

Tomusokerikuorrute

3 dl tomusokeria

1 tl sitruunamehua

1 1/2 rkl vettä

Punaista elintarvikeväriä (laitoin punaista pastaväriä)

Sileää omenahilloa tai vadelmahilloa

Koristeluun

strösseleitä

valkosuklaata ja tummaa suklaata sulatettuna

Pursota munkkeihin omena- tai vadelmahilloa. Sekoita tomusokeri, sitruunamehu ja vesi. Värjää kuorrute vaaleanpunaiseksi. Kasta munkkien toinen puoli kuorrutteeseen (minä laitoin sitruunamehua vähän lisää, mutta jouduin silti levittämään kuorrutteen veitsen avulla). Koristele strösseleillä ja sulatetulla suklaalla.

Suklaamunkit

Kinuskimunkit

"Berliininmunkit"

Vadelmahillotäytettä