Äitini teki viime kuussa meillä käydessään aivan ihanan makuista mangohilloa. Halusin kokeilla sitä parissa leivonnaisessa. Tein näitä helppoja viinereitä ja sitten näitä hillosilmäpullia. Käytin näihin rahkapiirakkaohjetta, joka on Yhteishyvä-lehden Ruokamaailma-liitteestä 4/07. Täytyykin tässä pääsiäisen alla tehdä myös jonkinlaisia rahkapullia. Laitoin siis vaan rahkatäytteen tilalle kahta erimakuista hilloa.

Äiti teki hillon tuoreista mangoista. Hän paloitteli ne, keitti tilkassa vettä ja lisäsi vähän hedelmäsokeria. Mangot olivat sellaisia semikypsiä ja en tiedä oliko sen ansiota, kun hillo käyttäytyi uunissa tosi hyvin. Ei levinnyt ollenkaan. Tai sitten koostumus oli muuten sopiva.

Hillosilmäpullat

24 kpl

Pullataikina

2 1/2 dl maitoa

1/2 pkt hiivaa tai 1 ps kuivahiivaa

1/2 kananmuna

1 dl sokeria

1 tl (ruusu)suolaa

1 rkl kardemummaa

n. 7 dl vehnäjauhoja

100 g margariinia

Täyte

mangohilloa

vadelmahilloa

(tai mitä vaan paistonkestävää hilloa tai marmeladia)

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se osaan jauhoja. Riko muna kuppiin ja vatkaa sen rakenne rikki. Käytä taikinaan puolet munasta ja säästä loppu voiteluun. Lisää taikinanesteeseen muna, sokeri, suola, kardemumma ja osa jauhoista. Alusta suurin osa jauhoista joukkoon ja lisää pehmeä tai sulatettu ja jäähdytetty margariini. Lisää vielä tarvittaessa hiukan jauhoja, niin että saat kimmoisan, mutta pehmeän taikinan. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Muotoile taikinasta tanko ja jaa se 24 palaan. Pyöritä palat pulliksi ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Anna pullien kohota liinan alla. Paina kohonneisiin pulliin syvennys esim. lasin pohjalla (käytin nyt aika pientä lasia). Paina lasi välillä jauhoihin, ettei se tartu taikinaan. Voitele pullien reunat munalla ja lusikoi syvennyksiin hilloa.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.