IMG_6949.jpg

Mies toivoi isänpäivänä ruoaksi jauhelihamakaronilaatikkoa. Blogissani olikin makaronilaatikon kokoinen aukko, joten tässäpä tämä :) Jauhelihamakaronilaatikkoon voi helposti saada vaihtelua laittamalla sekaan vaikkapa kasviksia. Laitan joskus pelkästään maissia. Tuoreet yrtit sopivat erinomaisesti. Minä en laita laatikon pinnalle juustoraastetta, mutta sekin sopisi hyvin. Täältä löytyy kananmunaton jauhelihamakaronilaatikon ohje, jonka ohjeessakin pääsee hieman vähemmällä vaivalla :)

Minulla on tapana painella hieman päällimmäisiä makaroneja parisen kertaa paiston aikana, jotta ne kostuvat muna-maitoliemessä eivätkä koppuroidu liikaa. Pieni rapsakkuus on silti hauskaa :)

Jauhelihamakaronilaatikko

500 g tummaa sarvimakaronia

2 l vettä

2 tl ruususuolaa

500 g jauuhelihaa

1 iso sipuli

1 tl ruususuolaa

1 tl jauhelihamaustetta

1 tl savustettu paprika -maustetta (tai laita yhteensä 2 tl tav. paprikamaustetta)

1 tl paprikamaustetta

1 tl kuivattua basilikaa

1 tl kuivattua oreganoa

1 l maitoa

2 kananmunaa

1/2 tl ruususuolaa

1 maustemitta valkopippuria

Keitä makaronit suolatussa vedessä kypsäksi, mutta napakaksi. Valuta keitinvesi pois. Paista jauheliha pannulla. Kuori ja silppua sipuli ja lisää pannulle. Anna sipulin hieman pehmittyä. Mausta seos.

Voitele iso uunivuoka (tai kaksi pienempää). Kaada makaronit ja jauheliha siihen ja sekoita keskenään (tai lado kerroksittain). Mittaa kulhoon maito, kananmunat sekä mausteet ja sekoita. Kaada muna-maitoseos vuokaan tasaisesti. Paista 200-asteisessa uunissa alatasolla noin 40 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä ja muna-maitoseos on hyytynyt.

Makaronilaatikko.jpg

IMG_6956.jpg

Ketsuppi löytää kummasti tiensä makaronilaatikon luokse :D Seuraksi sopii myös raikas salaatti!

Makaronilaatikko2.jpg