Onneksi oli isänpäivä eli hyvä syy tehdä kakku, koska minun piti muutenkin tehdä harjoituskakku! Tämä kakku ei ole järin viimeistelty, mutta se ei nyt ollutkaan niin tärkeää :) Halusin kokeilla kakkuun yhtä täytettä ja lisäksi kokeilin ensimmäistä kertaa lehtityllalla tehtävää reunapursotusta.

Ohjeen kakun täytteeseen löysin Kinuskikissalta täältä. Tässä miten itse tein.

Suklaa-kinuskitäytekakku

Pohja

Vaalea kääretorttupohja, ohje löytyy täältä.

Tein yhden vaalean kääretorttupohjan. Piirsin leivinpaperiin sydämen ääriviivat sydänvuokaa apuna käyttäen. Leikkasin leivinpaperista leikatun sydämen avulla kääretorttupohjasta ensin kaksi palaa. Kolmannen sydänpalan kokosin jäljelle jääneistä paloista.

Kostutus

1 dl maitoa

1/2 tl vaniljasokeria

Sekoitin vaniljasokerin maidon sekaan ja kostutin pohjat sillä pullasudin avulla.

Täyte (kahteen täyteväliin)

1 prk (á 397 g) kondensoitua maitoa + 1 liivatelehti

2 1/2 dl Flora Vispiä

200 g vaniljatuorejuustoa

150 g tummaa suklaata

Upota kondensoitua maitoa sisältävä purkki kiehuvaan veteen kattilaan. Keitä sitä siinä 2 1/2-3 tuntia, jolloin kondensoitu maito muuttuu toffeeksi. Purkin etiketti irtoaa alussa. Poista etiketti vedestä, jotta sen liima ei tartu kattilan reunoihin.

Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Kaada toffee purkista kattilaan ja kuumenna se kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivate ja sekoita. Anna toffeen jäähtyä sen verran, että se paksuuntuu vähän.

Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljatuorejuusto. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. sekoita suklaasula vispi-tuorejuustovaahtoon.

Kokosin kakun sydämenmuotoiseen kakkuvuokaan. Vuorasin vuoan tuorekelmulla niin, että reunat ylettyivät reilusti yli reunojen. Laitoin vuoan pohjalle pohjanmallisen leivinpaperipalan ja sen päälle alimman kakkupohjapalan. Kostutin pohjan vaniljamaidolla. Levitin päälle puolet keitetystä toffeesta ja sen päälle puolet suklaatäytteestä. Kokosin loput kerrokset samalla tavalla. Lopuksi nostin kelmun kakun päälle.

Annoin täytetyn kakkupohjan maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Seuraavana päivänä nostin kakun vuoasta, avasin kelmun ja asetin kakun tarjoilualustalle.

Kuorrutus

6 dl hyla vispikermaa

2 1/2 rkl vaniljakreemijauhetta

Tomusokeria

Tummaa kaakaojauhetta

Vaahdotin kermat löysäksi vaahdoksi. Lisäsin tomusokerin ja vaniljakreemijauheen ja vatkasin kermat kuohkeaksi vaahdoksi. Kaavin vajaa puolet vaahdosta pursotuspussiin ja laitoin jääkaappiin odottamaan. Värjäsin ja maustoin loput vaahdosta kaakaojauheella ja lusikoin vaahdon pursotuspussiin. Päällystin kakun kokonaan kaakaovaahdolla ja tasoitin pinnan palettiveitsellä. Sitten tein reuna- ja pintapursotukset valkoisella- ja kaakaovaahdolla.

Tuota röyhelöä harjoittelin reunoihin lehtityllalla. Harjoittelu jatkukoon!

Tällaista täytettä tällä kertaa :)

Suklaa-kinuskitäyte oli makeaa, mutta tosi hyvää! Kinuski ei liivatteen ansiosta valunut yhtään reunoilta. Kakku maistui onneksi kaikille isillekin, jotka tätä söivät :) Juhlistimme isänpäivää vanhempieni luona. Siellä oli oman perheeni ja vanhempieni lisäksi myös siskoni perhe. Onnea kaikille isille!!