Otan usein tyttäreni mukaan ruoanlaittoon ja leipomistouhuihin. Annan hänen myös valita joitain ruoka-aineita. Nyt hän sai valita erilaisista pasta-ja makaronivaihtoehdoista mieleisensä. Hän valitsi tagliatelle-pastan. Sitten kyhäilin jauhelihakastikkeen sen seuraksi. Tällainen siitä tuli.
Jauhelihakastike
400 g paistijauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
3/4 tl (ruusu)suolaa
1 tl kurkumaa
1 tl kuivattua basilikaa
1 iso porkkana
500 g tomaattimurskaa
Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Kuori ja pilko porkkana pieniksi kuutioiksi. Paista jauheliha lähes kypsäksi. Lisää pannulle sipuli ja valkosipuli sekä mausteet. Sekoittele hetki ja lisää sitten porkkanakuutiot ja tomaattimurska. Anna hautua keskilämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat pehmenneet (jätä niihin vähän purtavuutta). Tarkista maku.
Pinnalle
parmesaaniraastetta
Lisäksi
Tagliatellepastaa paketin ohjeiden mukaan keitettynä. Maustoin keitinveden kasvisliemikuutiolla. Laitoin valmiiseen ja valutettuun pastaan vähän oliiviöljyä sekaan.
Kommentit