IMG_2125.jpg

Tässäpä mainio pikkuleipäohje, jos haluaa välttää esimerkiksi sokeria. Helppo ohje ja vain neljä raaka-ainetta. Nämä ovat siitäkin kivoja, että näitä voi hyvillä mielin antaa jo pienellekin lapselle, jos lapsen sokerinkäyttöä haluaa vielä välttää. Nämä eivät mielestäni edes kaipaa yhtään sokeria, koska jokainen raaka-aine tuo itsessään paljon makeutta. Sopivat siis hyvin aikuiseenkin makuun. Tämä Pipsa Hurmerinnan ohje löytyi Maku-lehdestä 7/2015.

Vinkki: Taikinaa voi soveltaa oman kaapin sisällön mukaan. Kookoshiutaleet voi vaihtaa kaurahiutaleisiin, taatelit johonkin toiseen kuivahedelmään kuten vaikka aprikoosiin, banaanin omenasoseeseen ja seesaminsiemenet mantelirouheeseen.

Vinkki: Mitä ohuemmaksi painat keksejä, sitä rapsakampia niistä tulee.

Banaanikeksit

(20 kpl)

1 banaani

5 pehmeää taatelia

1 1/2 dl kookoshiutaleita

2 rkl seesaminsiemeniä

Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi massaksi. Pyörittele taikinasta pieniä palloja leivinpaperoidulle uunipellille (taikinasta saa hyvin tehtyä myös pötkön käsin tai leivinpaperin välissä ja leikattua sen paloihin, jotka sitten pyörittelee palloiksi). Pyörittelyn voi tehdä kostein käsin, mutta ainakin meillä onnistui muutenkin. Litistä keksit haarukalla haluamasi paksuisiksi. Paista keksejä 150-asteisessa uunissa keskitasolla niiden paksuudesta riippuen noin 40 minuuttia tai kunnes ne alkavat rusehtua reunoilta.

Taikinamassasta saa helposti muovattua pötkön, josta voi leikata tasakokoiset palat.

IMG_2117.jpg

Mio halusi leipoa näitä pikkuleipiä. Ensin oli taikinapalojen pyörittelyä ja tässä vuorossa haarukalla painelu.

Mio%20leipoo.jpg

Terveellistä hyvää ♥

IMG_2127.jpg

IMG_2126.jpg