IMG_0855.jpg

Leivoin näitä vime kuussa tyttäreni 8-vuotissynttäreille. Ohje on Ulla Svenskin Suomen lasten leivontakirjasta. Vaihdoin sokerin intiaanisokeriin ja jauhot spelttijauhoihin. Jos haluaa käyttää tavallista kidesokeria, tulee sitä laittaa 2 dl.

Veikeät vinoneliöt

200 g voita

2 1/2 dl intiaanisokeria

2 kananmunaa

5 dl puolikarkeita spelttijauhoja (ei täysjyvä)

1 dl mantelijauhoja

1 tl leivinjauhetta

Pinnalle

300 g vadelmamarmeladia

100 g valkosuklaata

Sekoita pehmeä voi ja kaikki loput pohjan ainekset keskenään. Levitä taikina leivinpaperoidun uunipellin pohjalle. Paista pohjaa 225-asteisessa uunissa keskitasolla 12-15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Levitä jäähtyneen pohjan päälle vadelmamarmeladi. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa puoliteholla välillä sekoitellen. Laita valkosuklaasula pieneen pursotinpussiin (käytin minikokoisia Minigrip-pusseja) ja leikkaa kulmaan pieni reikä. Pursota suklaata viivoiksi marmeladin päälle. Laita levy jääkaappiin, kunnes valkosuklaa on kovettunut. Leikkaa levystä ensin reunat pois ohuelti ja laikkaa se sitten vinoneliöiksi tai jonkin muun muotoisiksi paloiksi.

IMG_0859.jpg

IMG_0862.jpg