Sain anopiltani jättiläiskokoisen kesäkurpitsan, joka oli kasvanut appivanhempieni kotona. Tänään käytin loppupuoliskon siitä tähän kesäkurpitsagratiiniin. Ohje on Annan keittokirja-kirjasta. Joitain aineksia laitoin sen mukaan, mitä sattui olemaan. Huomasin juuri, että unohdin laittaa yrttejä.Tämän gratiinin kanssa voi tarjota myös vaikka keitettyjä perunoita ja kanaa.

Kesäkurpitsagratiini

noin 750 g kesäkurpitsaa

2 kananmunaa

2 dl kuohukermaa tai maitoa (laitoin ruokakermaa 7%)

2-3 valkosipulinkynttä

ripaus mustapippurisouhetta

suolaa tai yrttisuolaa (laitoin 1/2 tl ruususuolaa)

3 dl vahvaa juustoraastetta

tuoretta tai kuivattua basilikaa (tai rakuunaa tai oreganoa)

Viipaloi kesäkurpitsa (minä kuorin sen, kaavin siemenet pois ja kuutioin). Keitä kesäkurpitsapaloja noin 5 minuuttia kevyesti suolatussa vedessä (laitoin suolaa1/2 tl). Valuta ja kaada ne voideltuun uunivuokaan. Vatkaa muna kermaan ja sekoita joukkoon suurin osa juustoraasteesta. Lisää mausteet ja puristetut/hienonnetut valkosipulit. Kaada munamaito vuokaan. Ripottele päälle loput juustoraasteet. Gratinoi 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes juusto on kauniin väristä.