Sienikakkupohja kohoaa tosi hyvin uunissa ja esimerkiksi neljän munan kakku vastaa aika lailla viiden munan sokerikakkupohjaa. Kakku kohoaa lopussa enemmän keskeltä, mutta kohouma tasoittuu, kun kakun on kumonnut ylösalaisin alustalle aika pian uunista ottamisen jälkeen.

Täältä löytyy vaalean sienikakkupohjan ohje.

Sienikakkupohja

3 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

4 kananmunaa (huoneenlämpöisiä)

2 dl sokeria

1 dl kiehuvaa vettä

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka, halkaisijaltaan 24 cm. Sekoita leivinjauhe jauhojen sekaan. Vaahdota munat ja sokeri isossa kulhossa, koska veden ansiosta munat ja sokeri vaahtoutuvat todella paljon. Kun olet vaahdottanut seosta noin puoleenväliin asti, laita vesi kiehumaan kattilaan. Laita vettä vähän tarvittua enemmän, koska osa vedestä voi haihtua loppuvatkauksen aikana. Munasokerivaahto on valmista, kun vatkaimella tehty kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan.

Kaada oikea määrä kuumaa vettä mitta-astiaan. Lisää vesi pienissä (15-20) erissä vaahtoon jatkaen vatkaimella sekoittamista täydellä teholla. Siivilöi jauhoseos vaahtoon sihdaten ja pienissä erissä varovasti nuolijalla käännellen.

Kaada taikina vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa alatasolla noin 30 minuuttia. Kumoa kakku pian uunista ottamisen jälkeen.

Tämä ohje on peräisin Kinuskikissalta täältä.