Minulle tuli hyvä tilaisuus kokeilla tällaista "erityiskakkua". Vähän oli aluksi vaikea löytää sopivia tuotteita, koska monissa maidottomissa kermoissa on kauraa. Lisäksi yksi muuten sopiva kerma (riisikerma) ei soveltunut vatkaamiseen. Lopulta löytyi hyvä kerma, joka vaahtoutui todella hyvin ja oli hyvän makuistakin. Täysin maidotonta suklaatakin haeskelin, mutta löytyihän sekin sitten. Suklaa toimi tässä kakussa hyydyttäjänä, joten liivatteita tai muita hyydytteitä ei tarvittu. Meinasin korvata osan kermasta vaniljanmakuisella soijajogurtilla, mutta se sisälsi sitruunaesanssia, joten jätin sen pois. Sitrustuotteita kun piti myös välttää.

Tarkoitus oli ensin laittaa pinnalle suklaamurua ja jotakin marjaa tai hedelmää raikastamaan. Suklaata kuitenkin jäi yli vain 10 g, joten päätin sulattaa sen. Marjoja tai hedelmiä en ehtinyt hankkimaan ja olihan kakku noin helpompi kuljettaakin.

Löysin ohjeen Kinuskikissalta täältä. Muutin vain joitakin tuotteita ja määriä. Olin kakun makuun oikein tyytyväinen, suklaan suuri ystävä kun olen. Keksipohjaan taas en ollut täysin tyytyväinen. Margariinisulaa tuntui olevan puolet liikaa keksimurumäärään verrattuna ja pohjasta tuli aika ohut. Laitan tähän ohjeeseen sellaisen määrän, mikä voisi olla sopivampi. Voi olla, että Digestive-keksit ja käyttämäni kolakeksit ovat sen verran erilaisia koostumukseltaan, että margariinin määrän tarvittavuuskin on erilainen.

Dammenbergin tummaa suklaata ja Semperin keksejä.

  

Vaniljanmakuista soijajogurttia (jota en nyt käyttänyt) ja Natumi soijakermaa.

Suklaahyydykekakku

Pohja

300 g (tai sitten hieman vähemmän!?) Semper gluteenittomia, vaniljan makuisia kolakeksejä

75 g maidotonta Keiju-rasiamargariinia 70 % (tummansininen paketti)

1/4 dl intiaanisokeria

Vuoraa 24 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Reunat voi myös vuorata leivinpaperilla tai reunakalvolla, niin vuoan reuna on helppo irrottaa (minä unohdin, mutte ohuen veitsen avulla kakku irtosi hyvin).

Murenna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella pussin päältä. Sulata margariini kattilassa ja sekoita keksimurut ja intiaanisokeri joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle.

Täyte

6 dl Natumi CreSoy Soya-kermaa

(tai 4 dl soijakermaa ja 2 dl vaniljanmakuista Alpro Soya-soijajogurttia)

1 1/2 dl intiaanisokeria (tavallinenkin sokeri käy)

350 g Dammenberg Tumma Maya Exotic-suklaata (pähkinätön, gluteeniton, kananmunaton, maidoton)

Koristelu

10 g Dammenberg Tumma Maya Exotic-suklaata

(suklaata voi myös laittaa enemmän ja rouhia sitä pinnalle)

(tuoreet marjat tai hedelmät käyvät hyvin koristeluun)

Vatkaa jääkaappikylmä kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon intiaanisokeri. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja lisää se vaahtoon. Vatkaa vaahto tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia tai seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle. Tasoita reuna lastalla tai palettiveitsellä ja koristele kakku.

Kuvat on otettu ennen kuljetusta, joten kakku on vielä vuoan pohjan päällä.