Rapsakoita, maistuvia pikkuleipiä. Ohje on Valo 24h paahdettu rouhittu pellava + tyrni -pakkauksen takaa. Täällä tarkemmin tuotteesta. Pakko kokeilla myös pellava + mustikka ja pellava + puolukka -seoksia. Aion laittaa seosta ainakin smoothieihin ja jogurtin ja myslin sekaan.
Pellava + tyrni
Kaura-tyrnipikkuleivät
(noin 45 kpl)
2 dl kaurahiutaleita
1 dl Valo 24h pellavaa + tyrniä
1 1/2 dl sokeria
1 dl mantelirouhetta
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g voita/margariinia sulatettuna
1 kananmuna
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jäähtynyt voisula ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi. Nostele lusikalla pieniä kasoja leivinpaperoidulle uunipellille. Jätä leviämisvaraa (minulla oli yhdellä pellillä 16 kpl). Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla 5-10 minuuttia, kunnes saavat hieman väriä. Pikkuleivät ovat tosi pehmeitä heti uunistaoton jälkeen, mutta ne rapsakoituvat nopeasti.
Kommentit