IMG_4953-normal.jpg

Keräsimme punaherukat omasta punaherukkapuustamme ja laitoin suurimman osan tähän piirakkaan. Tein piirakan muuten tällä aiemmin tekemälläni ohjeella, mutta vaihdoin muutamia aineksia. Suurimman muutoksen piirakalle teki intiaanisokeri! Se antoi piirakalle vastustamattoman hyvän, nekkumaisen maun, joka sopi mainiosti punaherukoiden kanssa :) Piirakan ulkonäkö oli nyt aika erilainen kuin viimeksi. Taikina oli sen verran löysempi, että sitä ei saanut nostettua vuoan reunoille. Täyte sekoittui vähän pohjan kanssa, mutta maku oli mahtava! Seuraavalla kerralla voisi kokeilla laittaa jauhoja vähän enemmän ja katsoa millainen vaikutus sillä olisi.

Inkkaripunaherukkapiirakka

Pohja

125 g voita

2 1/2 dl puolikarkeita spelttijauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 1/2 dl intiaanisokeria

1 dl vaniljajogurttia

1 kananmuna

Sulata voi ja jätä se jäähtymään. Yhdistä kuivat aineet keskenään kulhossa ja lisää niiden joukkoon jäähtynyt rasva, jogurtti ja kananmuna. Sekoita taikinaa vain sen verran, että ainekset sekoittuvat tasaisesti. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan tai irtopohjavuokaan (halkaisijaltaan 24-26 cm).

Täyte

1 kananmuna

2 dl vaniljajogurttia

1 dl intiaanisokeria

1 tl vaniljasokeria

Pinnalle

4 dl punaherukoita

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada täyte vuokaan pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle punaherukat. Paista 200-asteisessa uunissa alatasolla 30-35 minuuttia. Kakku on yhtä hyvää sekä haaleanlämpimänä että jääkaappikylmänä.

Oman pihan punaherukkapuusta ♥

IMG_4878-normal.jpg

Valmis piirakka.

IMG_4938-normal.jpg

IMG_4940-normal.jpg

Ihana, nekkumainen pinta ♥

IMG_4942-normal.jpg

Vaniljajäätelö sopii hyvin piirakan kanssa :) Tässä piirakka on vielä vähän lämmintä ja pehmoista. Jääkaapissa oltuaan piirakkaa on helpompi leikata.

IMG_4956-normal.jpg