Halusin vähän vaihtelua broileriruokiin. Tein tällaista vähän kiusauksen tapaista vuokaa, mutta halusin suikaloida perunat itse. Kookosmaito tuo kivaa makua mukanaan.
Kana-perunavuoka
6 isohkoa perunaa (700 g suikaloituna)
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
430-450 g broilerin maustamattomia fileitä
1 rkl kookosöljyä
1 tl ruususuolaa
1 tl broilerimaustetta
1 tl currya
1 tl paprikamaustetta
♥
200 g kookosmaitoa
2 dl ruokakermaa
1/2 tl ruususuolaa
Kuori perunat ja leikkaa ne suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pilko broilerin fileepalat pannulle ja paista ne öljyssä kypsäksi. Lisää paistamisen loppuvaiheessa sipuli- ja valkosipulisilppu sekä mausteet. Sekoita keskenään kookosmaito, ruokakerma ja ruususuola.
Voitele uunivuoka (1 isohko tai 2 pienempää) ja kaada siihen perunasuikaleet ja broileriseos. Sekoita ne keskenään vuoassa. Kaada tasaisesti päälle kookosmaito-ruokakermaneste. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 45 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsyneet.
Valmis ruoka.
Kommentit