IMG_6411-normal.jpg

Olen pitkään jo ihaillut ja mielessäni makustellut maukkaan näköisiä Rocky road -suklaapaloja. Nyt päätin tehdä niitä kuopuksemme 1-vuotissynttäreille. Etsiskelin hyvää ohjetta ja tämä Nigella Lawsonin ohje vaikutti ylivoimaisesti parhaalta. Ja superhyviä nämä mielestäni olivatkin :) Monissa ohjeissa on vain vähän voita, mutta tässä sitä on enemmän. Se ja vaalea siirappi tekevät massasta erityisen helpon leikata ja pehmoisen, herkullisen maun. Lisäksi tämä ohje oli yksinkertainen toteuttaa.

Ohje on täältä Nigellalta, mutta valitsin "kiviksi" omia suosikkejani eli Muro-keksejä, Dumleja ja erivärisiä minivaahtokarkkeja. Muro-kekseihin sain idean Kinuskikissalta täältä ja Dumleihin ja minivaahtokarkkeihin Vaaleanpunainen nonparelli -blogista täältä. Niiden määrän muutin itselleni sopivaksi. Laitoin lisäksi pinnalle koristeeksi minivaahtokarkkeja.

Näihin voi laittaa vaihtoehtoisesti, oman mieltymyksen mukaan myös esim. suolapähkinöitä, suolaamattomia pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä, kuivattuja marjoja tai riisimuroja.

Tyttäreni pääsi apulaisekseni näitä tehdessäni eli hän sai pilkkoa Dumlet ja murentaa keksit pienemmiksi. Pojat olivat päikkäreillä, niin saatiin puuhailla ihan rauhassa :)

Rocky road -suklaapalat

(noin 24 palaa)

250 g tummaa suklaata

150 g maitosuklaata

175 g pehmeää voita

4 rkl vaaleaa siirappia

150 g Muro-keksejä

150 g Dumle-karamelleja

125 g Haribo minivaahtokarkkeja (+ 1/2-1 dl pinnalle)

Murenna keksit muutamaan osaan. Pilko veitsellä Dumlet kuuteen osaan (voi jättää isommiksi jos haluaa). Mittaa minivaahtokarkit (125 g) valmiiksi.

Paloittele suklaat paksupohjaiseen kattilaan. Lisää joukkoon voi ja siirappi. Sulata ne liedellä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Sekoita massa lopuksi tasaiseksi. Ota kattila pois liedeltä. Kaada joukkoon keksi- ja Dumlepalat sekä vaahtokarkit. Sekoita varovasti ainekset sekaisin.

Kaada massa joko foliovuokaan tai leivinpaperoituun vuokaan, kooltaan noin 23,6 cm × 29,6 cm. Tasoita pinta, joka jää tarkoituksella vähän muhkuraiseksi. Ripottele pinnalle halutessasi minivaahtokarkkeja, ikään kuin koristeeksi (upotin niitä hieman). Anna jähmettyä jääkaapissa 1 1/2-2 tuntia. Ota levy jääkaapista ja paloittele.

Säilytä rocky road -paloja jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa. Ne säilyvät siellä noin viikon. Palat voi myös pakastaa. Pakastimessa ne säilyvät noin kuukauden. Ota palat pakkasesta edellisenä iltana jääkaappiin.

Rocky road-levy ennen paloittelua.

IMG_6391-normal.jpg

IMG_6401-normal.jpg

IMG_6399-normal.jpg

Alemman kerroksen väkeä :)

IMG_6414-normal.jpg

Rapeaa keksiä, Dumlea ja vaahtokarkkia, naminam!

IMG_6417-normal.jpg

IMG_6393-normal.jpg