Sain äidiltä jogurtin, jollaista en ollut vielä maistanutkaan. Se oli päärynä-kinuskijogurtti. Päätin tehdä jogurttikakun. Kyökkipiian Katilta löysin tämän helpon ja nopean jogurttikakun reseptin eli ei kun tekemään! Tein pienen tumman raidan kakun alaosaan. Siitä olisi voinut tehdä vähän isommankin tai laittaa keskelle, koska nyt se jäi sellaiseksi ujoksi ja pieneksi :).

Jogurttia jäi ihan vähän yli ja sen popsin suuhuni. Jogurtissa on kivoja pieniä päärynälohkoja ja siitä jäi ihana kinuskinen jälkimaku.

Halusin jogurtin maun mukaan tehdä koristeeksi kinuskikuorrutetta. Kuohukermaa minulla ei ollut, mutta Flora Vispiä.Silläkin sai ainakin tähän tarkoitukseen ihan hyvää kinuskia aikaiseksi. Vähän kinuski jäi rakeiseksi, mutta ei haittaa. Tein kinuskikastiketta aika reilun satsin tarpeisiin nähden, mutta löytyi lopullekin kinuskille käyttöä! Tässä ohje miten tein.

Päärynä-kinuskijogurtti 400 g.

Kinuski-päärynäjogurttikakku

5 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

1 tl ruokasoodaa

1 tl vaniljasokeria

3 dl päärynä-kinuskijogurttia

2 kananmunaa

200 g margariinia

Tummaan raitaan

1 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 rkl päärynä-kinuskijogurttia

Sulata margariini. Sekoita kuivat aineet ja lisää siihen jogurtti, munat ja margariinisula. Sekoita seos tasaiseksi taikinaksi. Voitele kakkuvuoka ja kaada taikinasta noin 2/3 vuokaan ja tasoita pinta. Lisää jäljellä olevaan taikinaan 1 rkl tummaa kaakaojauhetta ja 1 rkl jogurttia ja sekoita. Levitä taikina vaaleamman taikinan päälle vuokaan ja tasoita pinta.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kakku on täyteläisen tiivis ja kostea ja se maistuu parhaiten jääkaappikylmänä. Lisätty myöhemmin: seuraavana päivänä, kun kakku oli kunnolla maustunut, maistui jogurtin kinuski ihanasti :)

Kinuskikastike

2 dl Flora Vispiä (normaalisti käytän kuohukermaa)

3/4 dl fariinisokeria

1/2 tl vaniljasokeria

Mittaa ainekset kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi. Alenna lämpö keskiteholle ja anna seoksen hiljalleen kuplia välillä sekoittaen noin 15-20 minuuttia. Kinuskin voisi jättää juoksevammaksi riippuen miten haluaa kakun koristella. Minä tein sen verran jähmeää, että kinuski pysyi kasassa tiputettaessa muutama pisara kylmään veteen.

Laitoin valmiin kinuskikastikkeen minikokoiseen Minigrip-pussiin, leikkasin pienen palan kulmasta ja pursotin kuvioita.

Kinuskikastiketta.

Päälle sirottelin vielä herttaisia minikokoisia, kultaisia tähtiä.

Tuo pieni tummaraita näyttää minusta ihan hiirenkololta tai pikkuruiselta tunnelilta :)

Kinuskia jäi siis yli. Valutin lopun kinuskikastikkeen pieniin makeismuotteihin ja laitoin päälle hauskoja uusia koristeitani.