IMG_1825-normal.jpg

Sain ilokseni tehdä tällaisen kakun poikavauvan nimiäisjuhlaan. Kakun päälle toivottiin poikavauvakoristetta, jolla olisi vaippa ja paita ja joka makoilisi peiton päällä. Kakun väriksi toivottiin vaaleansinistä. Kukkasiin sain vapaat kädet. Päätin laittaa tuollaisia vähän valkovuokkomaisia kukkia, koska ne sopivat kakun tyyliin ja sävyyn. Nimilaattaan kirjoitin käsin vauvan koko nimen. Peitin sen tänne blogiini yksityisyyssuojan takia.

Täällä tarkemmin poikavauvakoristeesta ja täällä peitosta ja nimilaatasta.

Täytekakku pojan nimiäisiin

Pohja

7 munan tumma sokerikakkupohja, ohje löytyy täältä.

Valmista pohja ohjeen mukaan 26 cm halkaisijaltaan olevassa irtopohjavuoassa ja anna sen jäähtyä. Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostutus

1 1/2 dl hylamaitoa

2 tl vaniljasokeria

Sekoita maito ja intiaanisokeri keskenään.

Tummasuklaatäyte mustikoilla

1 dl vadelmamarmeladia

3 dl hyla vispikermaa

150 g maustamatonta tuorejuustoa

1/2 dl kaakaotomusokeria

200 g tummaa suklaata

1 dl jäisiä mustikoita

Aseta 26 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperipala. Reunaosaan kannattaa laittaa reunakalvoa/ohutta muovisuikaletta tai leivinpaperia. Laita pohjan päälle kakkupohjan pohjalevy. Kostuta se maito-vaniljasokerilla pullasutia apuna käyttäen. Levitä pohjan päälle vadelmamarmeladi.

Sulata suklaa joko vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Anna jäähtyä haaleaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto (ei mielellään ihan jääkaappikylmänä, jotta suklaa ei kovetu sekoitettaessa) ja kaakaotomusokeri. Sekoita lopuksi joukkoon suklaasula. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Aseta päälle keskimmäinen pohjalevy kostuta se.

Valkosuklaa-mustikkatäyte

1 dl mustikkamarmeladia

3 dl hyla vispikermaa

150 g maustamatonta tuorejuustoa

200 g valkosuklaata

1 dl jäisiä mustikoita

Levitä mustikkamarmeladi kostutetun kakkulevyn päälle. Sulata valkosuklaa joko vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Anna jäähtyä haaleaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto (ei mielellään ihan jääkaappikylmänä, jotta suklaa ei kovetu sekoitettaessa). Sekoita lopuksi joukkoon valkosuklaasula. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Aseta päälle ylin pohjalevy ja kostuta se.

Peitä vuoka tuorekelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai mielellään yön yli.

Tummasuklaakreemi

175 g tummaa suklaata 

225 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä

 1 rkl kevytmaitoa huoneenlämpöisenä

1/2 vaniljatankoa

250 g kaakaotomusokeria

Siivilöi kaakaotomusokeri valmiiksi erilliseen kulhoon. Sulata suklaa joko mikrossa miedolla lämmöllä tai vesihauteessa. Anna suklaan hieman jäähtyä. Vatkaa voi, maito, raaputetut vaniljatangon siemenet sekä kaakaotomusokeri tasaiseksi suuressa kulhossa. Lisää sulatettu suklaa ja vatkaa, kunnes seos on paksua ja kermaista. Mitä enemmän vatkaat, sitä paksumpaa ja kiinteämpää kreemistä tulee.

Ota kakkuvuoka jääkaapista ja irrota reuna. Tasoita reuna tarvittaessa esim. palettiveitsellä. Levitä suklaakreemiä tasainen ja ohuehko kerros kakun päälle ja reunoille.

Kuorrutus

750 g valkoista marsipaania (Sallisen) (kakun päälle jää 400 g)

valkoista pastaväriä

vaaleansinistä pastaväriä

tomusokeria

Värjää marsipaanipötköt ensin vaaleammiksi valkoisella pastavärillä. Värjää ne sitten vaaleansiniseksi vaaleansinisellä pastavärillä. Väriä kannattaa lisätä vähän kerrallaan, kunnes väri on mieluisa (minä värjään aina ensin jokaisen pötkön erikseen ja yhdistän ne lopuksi yhdeksi palloksi). Mittaa kakun halkaisija alareunasta vastakkaiseen alareunaan ja lisää mittaan noin 4 cm. Saatu mitta tulee saada kaulituksi marsipaanilevystä. Eli niin, että levy ulottuu noin 2 cm kakun alareunan yli.

Sirottele ohut kerros tomusokeria silikoniselle alustalle. Kauli värjätty marsipaanipallo noin 2,5 mm paksuiseksi, pyöreäksi levyksi. Nosta levy kakun päälle. Tasoita pinta ja reunat kämmenen ulkosyrjällä. Leikkaa ylimääräinen reunaosa pois. Nosta kakku jääkaappiin ainakin tunniksi ennen koristelua.

Koristelu

vauvan peitto, teko-ohje löytyy täältä

vauvakoriste teko-ohje löytyy täältä

nimilaatta, teko-ohje löytyy täältä

valkoista sokerimassaa

vaaleansinisiä, pehmeitä sokerihelmiä

kimallejauhetta

sokerikuorrutetta tuubista

Valmista peitto, vauva, nimilaatta ja kukkaset noin viikkoa ennen koristelua, niin ne ehtivät varmasti kuivua. Tein kukat pienen kukkamuotin avulla. Suurensin ja pyöristin kukkien terälehtiä pisaranmallisella marsipaanityökalulla. Annoin kukkien kuivua pyöreäpohjaisissa suklaakonvehtimuoteissa. Kiinnitin seuraavana päivänä kukkien keskustoihin vaaleansiniset sokerihelmet sokerikuorrutteen avulla. Sivelin kukkiin lopuksi hieman kimallejauhetta.

Kiinnitin kakun päälle ensin vauvan peiton parilla sokerikuorrutetipalla. Sitten kiinnitin vauvan peiton päälle kevyesti. Sen jälkeen kiinnitin nimilaatan ja lopuksi kukkaset. Kiinnitin kukkia kakun reunan keskiosaan tasaisin välein sekä neljä kukkaa kakun päälle.

Tummasuklaatäyte mustikoilla vuoassaan.

IMG_1724-normal.jpg

Valkosuklaa-mustikkatäyte.

IMG_1726-normal.jpg

Yön yli hyytyneet täytteet.

IMG_1745-normal.jpg

Suklaakreemiä kakun pintaan.

IMG_1746-normal.jpg

Ja suklaakreemin päälle marsipaanikuorrutus.

IMG_1786-normal.jpg

IMG_1792-normal.jpg

IMG_1803-normal.jpg

IMG_1804-normal.jpg

IMG_1809-normal.jpg

IMG_1830-normal.jpg

IMG_1823-normal.jpg

IMG_1822-normal.jpg

IMG_1820-normal.jpg