Tein tällaisen voileipäkakun kuopuksen 2-vuotissynttäreille kesäkuussa. Voileipäkakkuja pitäisi tehdä useamminkin, koska ne ovat hyviä, niihin saa helposti vaihtelua ja ne ovat kuitenkin melko kevyttä ja raikasta syötävää. Löysin ohjeen Kinuskikissalta täältä. Kuvioidea oli minusta hauska ja sovelsin sitä näin :) Herneenversot olisivat olleet nätti lisä kakun päälle, mutta kaupassa sattui olemaan vain nuhjaantuneita versioita. Muukin yrtti kuten tilli olisi kyllä sopinut.
Lohi-avokadovoileipäkakku
Leipäkerrokset
520 g (12 kpl viipaleita) ruisvuokaviipaleita
320 g (8 kpl viipaleita) isoja täysjyväpaahtoleipäviipaleita
Kostutus
2 dl maitoa
Avokado-kylmäsavulohitäyte
3 avokadoa
1/2 dl sitruunamehua (1 sitruunan mehu)
200 g ruohosipulituorejuustoa
1 valkosipulinkynsi (jätin nyt pois)
mustapippuria
300 g kylmäsavulohiviipaleita
Kuori avokadot, leikkaa paloiksi ja poista kivet. Soseuta avokadot yhdessa sitruunamehun kanssa. Yhdistä seos vatkaimella tuorejuuston kanssa. Sekoita joukkoon murskattu valkosipulinkynsi ja mausta mustapippurilla. Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi paloiksi ja lisää täytteeseen.
yrtti-lämminsavulohitäyte
500 g lämminsavulohta (300 g perattuna)
nippu ruohosipulia
250 g yrttituorejuustoa
100 g crème fraichea
valkopippuria
Perkaa savulohesta tarvittava määrä. Hienonna ruohosipuli. Notkista turejuusto vatkaimella ja lisää joukkoon crème fraiche ja valkopippuri. Sekoita joukkoon savulohi ja ruohosipulisilppu.
Leikkaa leipäpaloista ohuelti reunat pois. Paina neljään ruisvuokaviipaleeseen kuvio haluamillasi muoteilla. Aseta kuvioidut leipäviipaleet tuorekelmulla vuoratulle alustalle. Kostuta leivät maidolla (ruisvuokaviipaleita voi kostuttaa paahtoleipäviipaleita reilummin). Levitä leipien päälle puolet avokadotäytteestä. Painele täytettä huolellisesti kuviokohtiin. Aseta päälle neljä paahtoleipäviipaletta ja kostuta ne. Levitä päälle puolet yrtti-lämminsavulohitäytteestä. Lado vielä kaksi samanlaista kerrosta (ruisvuokaviipaleet + avokadotäyte ja paahtoleipäviipaleet + yrtti-lämminsavulohitäyte). Aseta päällimmäiseksi vielä neljä ruisvuokaviipaletta ja kostuta ne. Kääri tuorekelmu ympärille ja laita kevyt paino päälle. Anna olla jääkaapissa muutama tunti tai mieluiten yön yli.
Kuorrutus ja koristelu
150 g yrttituorejuustoa
1 kurkku
viinirypäleitä
Aukaise kelmu voileipäkakun ympäriltä, kumoa kakku tarjoilualustalle ja poista kelmu päältä. Leikkaa kurkku pätkiksi (minä kuorin kurkun, mutta kuoren voi myös jättää). Mittaa pätkät samankorkuisiksi kakun korkeuden kanssa. Puolita pätkät ja leikkaa juustohöylällä ne ohuiksi siivuiksi. Leikkaa viinirypäleet kahtia.
Levitä yrttituorejuusto voileipäkakun joka sivulle, tarttumapinnaksi kurkkusiivuille. Kiinnitä kurkkusiivut pystysuorassa sivuille. Aseta viinirypälepuolikkaat kakun päälle.
Avokadotäyte valmistumassa.
Delfiiniä, kissaa ja tähteä :) Kostutetut ruisvuokaviipaleet odottamassa avokadotäytettä päälleen.
Enää puuttuu paketoiminen kelmuun ja matka jääkaappiin yöksi.
Kommentit