IMG_7800.jpg

Leivoin viikonloppuna näitä rouheisia sämpylöitä. Ohje löytyi Sunnuntai rouheinen sämpyläjauho -pussin kyljestä. Käytin intiaanisokeria makeutukseen. Pinnalle halusin laittaa vehnärouhetta. Kuvien sämpylöistä ne oli tosin jo suurimmaksi osaksi ehtineet tippua pois, kun pidin sämpylöitä liinan alla uunista oton jälkeen :) Oli kiva syödä pitkästä aikaa tuoretta, itseleipomaa sämpylää. Pitäisi leipoa niitä useamminkin!

Rouheiset sämpylät

(24 kpl)

5 dl vettä

1 1/2 tl ruususuolaa

2 rkl intiaanisokeria

1 ps (11 g) kuivahiivaa

12-13 dl Sunnuntai Rouheinen Sämpyläjauhoja (minulle riitti 12 dl)

100 g voita (tai 1 dl kylmäpuristettua kookosöljyä)

Voiteluun

vettä

Pinnalle

vehnärouhetta (tai auringonkukansiemeniä)

Kuumenna vesi 42-asteiseksi ja kaada se suurehkoon kulhoon. Lisää veteen suola ja intiaanisokeri. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää jauhoja vähitellen koko ajan vaivaten. Lisää vaivaamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva/öljy. Jatka vaivaamista, kunnes taikina on pehmoista ja kimmoisaa. Anna taikinan kohota tiiviin kannen tai liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuutin ajan.

Kaada taikina kevyesti jauhotetulle alustalle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikina tangoksi ja jaa 24 palaan (minä puolitin taikinan, tein kaksi pötköä ja leikkasin paloiksi). Leivo palat pyöreiksi tai pitkulaisiksi sämpylöiksi. Nosta sämpylät leivinpaperoidulle uunipellille. Anna kohota liinan alla 30 minuuttia. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle vehnärouhetta/auringonkukansiemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.

IMG_7801.jpg

Palat pehmoista sämpylää ♥

IMG_7806.jpg

Ja sitten haukkaisu.. :)

IMG_7809.jpg