IMG_8163-normal.jpg

Osallistuin näillä leivillä Leivontafoorumin elokuun leivontahaasteeseen täällä. Aiheena oli "Tumma & Vaalea Ruokaleipä". Olen leiponut leipää monesti aiemminkin, mutta nyt halusin tehdä sen juurta jaksaen ;) Muutenkin panostin leipiin nyt tavallista enemmän ja halusin oppia samalla lisää leipien leipomisesta. Käytin apunani Jan Hedhin Mestarileipurin leipäkirjaa, jossa neuvotaan tarkasti kaikki vaiheet. Ruislimpun valitsin sen takia, että olen aina halunnut tehdä sellaisen. Sitruunalimpun valitsin sen takia, koska halusin kokeilla jotakin uudenlaista, jännittävää leipää. Monta päiväähän näiden leipomiseen meni, kun tein mm. ruislimppuun ensin juuren, mutta olipas mukavaa puuhaa!!

Laitan blogiini leipien ohjeet erikseen, koska muuten tästä postauksesta tulisi turhan pitkä :) Ruislimpun ohje löytyy täältä ja sitruunaleivän ohje täältä.

Haasteen voitti Redrose82, ONNEA! Oli kiva huomata oma sijoituksenikin, joka oli neljäs :) Kiitos vielä pisteistä ja kivoista kommenteista! Täältä löytyy saamani Valion palkinto!

IMG_8188-normal.jpg

Saamani kommentit Leivontafoorumin haasteessa

(3 + 5 + 1 + 1 + 3 = 13 pistettä)

- Huikean hienot leivät ja minulle ihan uusi idea: sitruuna. Ruisleivät leipämestarin käsialaa = 5 pistettä

- Sitruunaleipä on mielenkiintoisen oloinen, kuulostaa ihanan raikkaalta.

- Kauniit leivät ja sitruuna leivässä tuo kivaa vaihtelua.

- Erikoinen tuo sitruunaleipä mutta haluaisin maistaa. Ihanaa kun ruisleipä on tehty pitkän kaavan mukaan =)