Tämän tein muutama viikko sitten. Ohje on Ulla Svenskin Lempileivonnaiset-kirjasta. Ihan hyvin toimi yhdessä mustaherukka ja vanilja. Huomasinpa vaan juuri ohjetta kirjoittaessani, että laitoin mustaherukat ja vaniljatäytteen väärin päin. Eli mustaherukat pitäisi olla pinnalla. Mutta meni se näinkin :D
Mustaherukka-vaniljapiiras
Pohja
150 g margariinia
1 dl sokeria
1 dl mantelijauhetta
1 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta (laitoin vehnäjauhoja)
2 tl leivinjauhetta (laitoin 1 1/2 tl)
Vaahdota rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon. Painele taikina noin 24 cm halkaisijaltaan olevan piirasvuoan pohjalle ja reunoille (käytin irtopohjavuokaa). Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 5 minuuttia.
Täyte
5 dl maitoa
2 dl vaniljakreemijauhetta
200 g mustaherukoita
Vispaa maito ja vaniljakreemijauhe sekaisin ja anna saostua hetki. Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele pinnalle mustaherukat. Jos käytät pakastemarjoja, anna niiden sulaa ensin ja valuta neste pois. Paista piirakka 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 30 minuuttia.
Kommentit