Inkkarimokkikset3.jpg

Tein mokkapaloja, koska halusin testata kuorrutetta intiaanisokerilla. Korvasin vaan tomusokerin inkkarisokerilla. Toimi loistavasti! Koostumus oli ihan samanlainen kuin tomusokerillinen kuorrutus. Makueroa oli vähän eli tämä oli vähän tummempi ja voimakkaampi, kun vertaa tomusokerillisen kuorrutteen kissanmakeampaa kuorrutetta. Nyt huomasin intiaanisokerissa myös lakritsaista makua, kuorrutteessa. Varmaan johtuu ihan siitä, että inkkarisokeria oli kuorrutteessa niin paljon muihin aineksiin verattuna. Muissa leipomuksissa en olekaan vielä tuota lakritsaisuutta huomannut, enkä myöskään kun intiaanisokeria maistaa sellaisenaan.

Täältä löytyvät aiemmin tekemäni mokkapalat, joissa pohja on tehty intiaanisokeria käyttäen, mutta kuorrutteessa on käytetty tomusokeria.

Inkkari-mokkapalat

4 kananmunaa

3 dl intiaanisokeria

1 1/2 dl maitoa

150 g voita

5 dl puolikarkeita spelttijauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

1 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja intiaanisokeri paksuksi vaahdoksi. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna-intiaanisokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta sihtaamalla, maitoa ja sulaa rasvaa.

Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi.

Kuorrute

150 g voita

400 g intiaanisokeria

1 tl vaniljasokeria

2 rkl kaakaojauhetta

4 rkl vahvaa kahvia

Pinnalle

nonparelleja

Siivilöi intiaanisokeri. Sulata voi ja sekoita siihen loput ainekset. Jos kuorrute vaikuttaa kovin valuvaiselta, sekoittele sitä hetki kattilassaan. Kaada kuorrute jäähtyneen pohjan päälle. Levitä kuorrute tarvittaessa lastalla tai palettiveitsellä tasaiseksi. Ripottele heti pintaan nonparelleja. Anna levyn jäähtyä kokonaan ja leikkaa sitten paloiksi.

IMG_8850.jpg

Mehevä pohja ja makoisa kuorrutus :)

Inkkarimokkikset.jpg

Inkkarimokkikset2.jpg