IMG_0307-normal.jpg

Tässä on tyttäreni eskariläksy :) Leipominen ei ollut pakollista, mutta Inka halusi ehdottomasti leipoa näitä. Läksysivulla oli lueteltu pikkuleipien ainekset ja teko-ohje oli selitetty kuvin. Tehtävänä oli laittaa tekovaiheet oikeaan järjestykseen ja sitten sai siis myös leipoa. Pojat olivat päiväunilla, joten Inka sai ihan kaikessa rauhassa keskittyä leipomispuuhaansa. Olivat oikein makoisia ja tosi pumpulinpehmeitä pikkuleipiä! Siitä keksin näille nimenkin :) Suuren perunajauhomäärän takia nämä olivat aika hauraita, mutta ah niin suussasulavia. Ohje on Kirjakujan Eskarimäki-kirjasesta.

Pumpulinpehmeät pikkuleivät

1 1/2 dl vehnäjauhoja

3 dl perunajauhoja

1 tl vanilliinisokeria (laitoimme vaniljasokeria)

1 1/2 dl tomusokeria

250 g voita tai margariinia

Voiteluun

kananmunaa

Mittaa kuivat ainekset kulhoon ja sekoita ne. Lisää rasva ja sekoita taikina käsin tasaiseksi (käytimme pehmeää voita). Tässä vaiheessa taikinan kannattaa antaa jähmettyä jääkaapissa puolisen tuntia, jotta kauliminen on helpompaa.

Kauli taikinasta jauhotetulla alustalla suorakaiteen muotoinen levy. Kääri levy pitkältä sivulta rullalle ja jaa se veitsellä noin 1,5 cm:n levyisiin paloihin. Aseta palat leivinpaperoidulle uunipellille leikkauspinta ylöspäin. Voitele pikkuleivät kananmunalla. Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla 15 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä pellillä ja nosta ne sitten pois (ovat kuumina todella pehmeitä, mutta jähmettyvät jäähtyessään).

Tangosta pikkuleiviksi.

IMG_0290-normal.jpg

Voitelua ja uunia vailla.

IMG_0292-normal.jpg

Valmista :)

IMG_0305-normal.jpg