IMG_3869-normal.jpg

Nyt kun ollaan jo marraskuussa, voin laittaa tämän noin vuoden takaisen leivontatuokion tänne :) Äitini leipoi Inkan ja Mion kanssa sämpylöitä. Ohje on porkkanasosepussin kyljestä. Lapset saivat tehdä lähes kaiken itse ja olivat tosi innoissaan mukana joka hetkessä. Mio oli niin vauhdikas sämpylöiden pyörittelijä, että otti jo kertaalleen pellille laittamansa sämpylät takaisin alustalleen ja pyöritteli ne pellille uudestaan :) Muistan, että nämä olivat kyllä tosi maukkaita! Näistä kuvista sen näkee, että ovat nuo lapset taas vuodessa kovasti kasvaneet!! Ja tuossa meillä on vielä vanha pöytäryhmäkin. Laittelenpa piakkoin tänne postauksen joululimpuista, jotka tein myös viime joulun aikaan. Ihanaa kun rästipostauspino ohenee!

Porkkana-kaurasämpylät

(16-20 kpl)

500 g porkkanasosetta

50 g tuorehiivaa

2 dl kaurahiutaleita

1-2 rkl siirappia

1 tl (ruusu)suolaa

0,6 dl öljyä

noin 9 dl vehnäjauhoja tai hiivaleipävehnäjauhoja tai sämpyläjauhoja

Lämmitä porkkanasose 37-asteiseksi ja murenna hiiva sekaan. Sekoita soseeseen kaurahiutaleet ja anna niiden turvota 5 minuuttia. Lisää siirappi ja suola sekä jauhot vähitellen taikinaa sekoittaen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa.

Kohota taikina lämpimässä paikassa liinan alla 15-30 minuuttia. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa siitä ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan, pyörittele ne tangoiksi ja jaa tangot 8-10 osaan. Nosta palat leivinpaperoidulle uunipellille. Anna niiden kohota liinan alla 30 minuuttia. Sivele pinta kylmällä vedellä ennen paistoa, niin saat rapean kuoren. Paista 220-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia.

Keskittynyt taikinapalojen leikkaaja.

Inka%20leipoo%20s%C3%A4mpyl%C3%B6it%C3%A

Vauhti päällä :)

Mio%20leipoo%20s%C3%A4mpyl%C3%B6it%C3%A4

Lapset saivat voidella omat sämpylänsä.

Mio%20voitelee-normal.jpg

Komeat sämpylät menossa uuniin. Takana Inkan sämpylät ja edessä Mion :)

S%C3%A4mpyl%C3%A4t-normal.jpg