Tein tämän tähän maaliskuun leivontahaasteeseen Leivontafoorumilla, jossa oli aiheena "nopea vierasvara". Haasteessa annettiin tietyt ainekset, joita sai käyttää leipomuksessa. Aikaa oli käytettävissä tunti, koska tunnin päästä vieraat olisivat jo syömässä sitä :) Halusin käyttää tuon koko ajan leipomiseen. Valitsin britatortun, koska olen tehnyt sen vain kerran ja se nyt vain tuli mieleeni. Tarkkaan tulikin käytettyä joka minuutti ja kiire meinasi tulla, mutta selvisin, huhhuijaa! Maku oli minusta niin hyvä, että tein seuraavana päivänä toisen samanlaisen :) Kesällä pakastemarjat voi korvata tuoreilla marjoilla.

Haasteen voitti Pullahiiricom herkullisen näköisellä valkosuklaa-marjapiirakallaan, onnea! Kiitän myös saamistani kommenteista!

Marjainen kaakao-valkosuklaabrita

Pohja

150 g pehmeää voita

3 kananmunan keltuaista

1,5 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 rkl kaakaojauhetta

1,5 dl vispikermaa

vuokasprayta

Marenki

3 kananmunan valkuaista

2 dl sokeria

Täyte

2 dl vispikermaa

100 g valkosuklaata

250 g kotimaisia pakastemansikoita

100 g kotimaisia pakastemustikoita

1 rkl + 1 tl maissitärkkelystä

Pinnalle

½ dl pakastemustikoita

½ tl maissitärkkelystä

30 g valkosuklaata

Ota jäiset mansikat huoneenlämpöön sulamaan. Laita uuni lämpiämään 175 -asteeseen. Suihkuta leivinpaperi vuokaspraylla ja laita se uunipellille. Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Jos voita ei ole valmiiksi huoneenlämmössä, lämmitä tarvittava määrä lautasella mikrossa parin sekunnin ajan.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vatkaamisen loppuvaiheessa sokeri muutamassa erässä. Älä pese vatkaimia välissä, vaan vatkaa seuraavaksi pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen sekaan samalla vatkaten. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe. Sekoita taikinaan vuorotellen jauhoseos ja vispikerma. Levitä taikina pellille. Levitä taikinan päälle marenkivaahto.

Paista pohjaa/marenkia uunin alatasolla 20 minuuttia. Leikkaa heti kakku kahteen osaan ja varmista lastalla tai veitsellä, että pohja on irti leivinpaperista. Anna hetken aikaa jäähtyä.

Kun kakku on uunissa, valmista täyte. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Sulata vatkauksen ohessa valkosuklaa mikrossa. Sulata mansikoita sen verran, että ne jäävät hieman kohmeisiksi. Valuta neste siivilän avulla. Soseuta mansikat sauvasekoittimella ja sekoita niihin 1 rkl maissitärkkelystä. Kaada valkosuklaa kerman sekaan ja kääntele pohjaa myöten vaahdon joukkoon. Ota mustikat pakkasesta ja sekoita niihin 1 tl maissitärkkelystä nestettä sitomaan. Sulata vielä pinnalle tuleva valkosuklaa ja laita se pieneen pussiin (esim. minigrip).

Nosta leveiden lastojen avulla toinen kakkulevy tarjoilualustalle. Levitä sen päälle valkosuklaakerma ja sitten mansikkasose. Ripottele päälle jäiset mustikat. Nosta toinen levy päälle. Pyörittele pinnalle tulevat mustikat maissitärkkelyksessä ja ripottele ne kannen päälle. Tee pieni reikä valkosuklaapussiin ja pursota valkosuklaa pinnalle.

Täytettä. Valokuvausten ajaksi napsautin ajan paussille :)

Palanen syötäväksi.

Saamani kommentit Leivontafoorumin haasteessa

- Brita on yks niitä pomminvarmoja makuelämyksiä, joihinka ei tarvii koristelun puoleen panostaa ja on just heti syötävissä ja melkeempä seisottamisen jälkeen pilattu torttu ;)

- Rapsahtavan herkullinen :D

- Mahtavan oloinen brita! Olisi kiva maistaa…

- Ihan hyvä vaihtoehto, saattaapi olla melkoisen makeaa.

- Aivan ihanan näköistä ja varmasti hyvää. Tiukka aikataulu tässäkin :D

- Tätä upeaa tarjoomusta ei hevin uskoisi nopeaksi vierasvaraksi! Mahtava! Makea! Maistaisin parit palat oikein mielelläni :)

- Mmmm, ihana!

- varmasti hyvää, mutta epäilen tunnin riittävyyttä