IMG_8061.jpg

Minulla on täällä jo kinuskikuorrutteen ohje, mutta laitan sen vielä erikseen tehtynä intiaanisokerilla, jotta se löytyy helposti. Ihan samat mittasuhteet ja tekotapa tässä on kuin esimerkiksi fariinisokeria käytettäessä. Tein itse nyt ensimmäistä kertaa kinuskikuorrutteen intiaanisokerista (täytteeseen olen kyllä joskus jo aiemmin intiaanisokeri-kinuskivaahtoa laittanut). Omasta mielestäni intiaanisokerilla tehty kinuski on todella herkullista. Vaikka tämäkin on makeaa, on tavallisen sokerin tuoma kissanmakeus poissa ja tilalla enemmän kinuskin maun syvyyttä. Yhtä hyvin onnistui kuin tavallisella sokerilla tehtynä. Tein kinuskikuorrutteen jo edellisenä iltana kakun päälle ja tein seuraavana päivänä kakkuun kermapursotukset.

Kakku johon tämä kinuskikuorrute tuli, löytyy täältä.

Kinuskikuorrute intiaanisokerilla

Noin 24 cm halkaisijaltaan olevaan kakkuun:

2 dl kuohukermaa

2 dl intiaanisokeria

1-2 tl voita

Noin 26 cm halkaisijaltaan olevaan kakkuun:

2 1/2 dl kuohukermaa

2 1/2 dl intiaanisokeria

2 tl voita

Noin 28 cm halkaisijaltaan olevaan kakkuun:

3 dl kuohukermaa

3 dl intiaanisokeria

2-3 tl voita

Mittaa kerma ja intiaanisokeri paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna seosta kunnes se kiehuu. Alenna sitten lieden lämpötila keskiteholle tai sen verran, että seos kiehuu ja kuplii hiljalleen. Keitä kinuskia noin 15-20 minuuttia samalla sekoitellen. Paras tapa on varmistaa aina onko kinuski valmista. Varmistamisen voi tehdä kahdellakin tavalla:

Vesilasitesti: Tipauta lusikalla pieni loraus kinuskia vesilasissa olevaan kylmään veteen. Jos kinuski liukenee ja hajoaa veteen, se ei ole vielä valmista. Jos kinuski jää palloksi ja sen voi nostaa lasista sormella pois ja siitä voi muotoilla jopa pallon, on kinuski valmista.

Kakkutesti: Tipauta kinuskia lusikalla pieni loraus kakkupohjan pinnalle. Jos kinuski imeytyy kakkuun, ei se ole vielä valmista. Jos kinuski jää kokonaan kakkupohjan pinnalle, on se valmista.

Jos kinuski ei testien mukaan ole vielä valmista, pitää kinuskia keittää vielä hetki. Testejä voi tehdä useastikin kinuskin valmistuksen aikana. On varmistettava, että kinuskia ei keitä liian kauan. Silloin kinuski jähmettyy kakun päälle liikaa (jopa kivikovaksi) ja leikkaaminen voi olla hankalaa.

Kun kinuski on valmista, niin lisää voi ja sekoita hyvin, jotta voi sekoittuu kinuskiin tasaisesti. Anna kinuskin vetäytyä noin minuutin ajan ja kaada se sitten kakkupohjan päälle. Levitä kinuski palettiveitsen tai tavallisen veitsen avulla.

Ei kannata odottaa ainakaan minuuttia kauempaa kinuskin kaatamista kakun päälle, koska kinuski jähmettyy nopeasti. Kun ei aikaile liikaa, kinuskin levittäminen onnistuu hyvin ja pinnasta tulee tasainen.  Kinuskikuorrute on oikein keitettynä suussasulavan pehmeää ja hyvin leikattavaa, vaikka se on ollut pidemmänkin aikaa jääkaapissa.

Kinuskikuorrutteen voi hyvin tehdä kakun päälle jo edellisenä päivänä!

Intiaanisokeri-inuskikuorrute kakun päällä.

IMG_8085.jpg