IMG_7200.jpg

Tällainen on toinen kakku, jonka tein enoni 60-vuotisjuhliin. Isompi kakku löytyy täältä. Kerron kakkujen inspiraatioista ja tarinasta tuolla toisen kakun postauksessa! Tämä kakku on muuten ihan samanlainen, mutta kakkupohja on hieman erilainen (isommassa kakussa oli kääretorttumaiset pohjat) ja koristeet eroavat jonkin verran. Laitoin tähän kakkuun pellolle viljantähkiä.

Täällä tarkemmin tietoa kakun koristeista!

Maalaishenkinen täytekakku

7 kananmunaa

175 g (4 dl) intiaanisokeria

180 g (noin 3 dl) puolikarkeita spelttijauhoja

30 g (3/4 dl) tummaa kaakaojauhetta

Siivilöi intiaanisokeria tarvittava määrä. Vatkaa munat ja intiaanisokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kaakaojauhe jauhojen joukkoon ja siivilöi seos varovasti käännellen vaahdon sekaan. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka ja kaada taikina siihen. Paista 175 °C:ssa noin 35 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä ja leikkaa se sitten kolmeen osaan.

Kostutus

1 3/4 dl maitoa (laktoositon)

1/2 rkl intiaanisokeria

Sekoita maito ja intiaanisokeri keskenään.

Suklaatäyte

1/2 dl boysenmarjahilloa

130 g tummaa suklaata

3 dl vispikermaa (laktoositon)

2 rkl kaakaotomusokeria

2 tl vaniljasokeria

100 g vaniljatuorejuustoa (laktoositon)

Sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla lämmöllä mikrossa välillä sekoitellen. Anna suklaasulan jäähtyä haaleaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta se kaakaotomusokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja sulatettu suklaa.

Pese vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa pala leivinpaperia vuoan pohjalle. Aseta kakkupohjan pohjaosa vuokaan. Kostuta se intiaanisokerimaidolla. Levitä päälle boysenmarjahillo ja sen päälle suklaatäyte. Laita vuoka jääkaappiin boysenmarjatäytteen teon ajaksi.

Boysenmarja-vadelmatäyte

1/2 dl boysenmarjahilloa

2 1/2 dl vispikermaa (laktoositon)

2 tl vaniljasokeria

100 g vaniljatuorejuustoa (laktoositon)

200 g boysenmarjahilloa

4 liivatelehteä

1 rkl vettä

100 g kotimaisia pakastevadelmia

Upota liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja boysenmarjahillo. Kiehauta vesitilkka, purista liivatteet ja liuota kiehuvaan veteen. Kaada ohuena nauhana moussen joukkoon samalla sekoittaen.

Aseta keskimmäinen kakkupohjalevy vuokaan ja kostuta se intiaanisokerimaidolla. Sivele pintaan boysenmarjahillo ja sen päälle boysenmarjatäyte. Upota täytteeseen vieri viereen jäisiä vadelmia. Laita kanneksi päällimmäinen kakkulevy ja kostuta myös se. Peitä kakku foliolla tai kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai mielellään yön yli.

Tummasuklaakuorrutus

100 g tummaa suklaata

2 1/2 dl vispikermaa (laktoositon)

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

3 rkl kaakaotomusokeria

100 g vaniljatuorejuustoa (laktoositon)

Sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla lämmöllä mikrossa välillä sekoitellen. Anna suklaasulan jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se kaakaojauheella ja kaakaotomusokerilla. Sekoita vaahtoon tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Levitä vaahto kakun päälle ja tasoita pinta. Vedä haarukalla peltomaista kuviota reunoille ja päälle. Tee joko pienen palettiveitsen kärjellä tai jollain tylpällä keittiövälineellä uomat polkua/tietä varten. Laita loppu kuorrutus pursotinpussiin, jossa on pieni koripunostylla. Pursota kakun päälireunoille kehykseksi lautoja aidaksi.

Keksimurupolut

muutama helposti murentuva, vaalea keksi

Murenna perunanuijalla tai kaulimella pussin päältä muutama vaalea keksi. Keksimurua voi laittaa vaikka napakkaan pussiin (esim. Minigrip), leikata kulmasta palan pois ja kaataa siitä murua uomiin, jotka on tarkoitettu polkua/tietä varten. Levitin muruja tasaisemmin poluille coctailtikun avulla.

Vanilja-tuorejuustokuorrutus (nurmikkoon)

85 g maustamatonta tuorejuustoa (laktoositon)

225 g tomusokeria

65 g vähäsuolaista, laktoositonta voita (huoneenlämpöisenä)

1/2 tl vanilja-aromia

Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella usean minuutin ajan, kunnes seos on tasaista, vaaleaa ja kermaista. Laita kuorrute pursotinpussiin, jossa on ruohotylla. Pursota nurmikkoa/niittyä kakun päälle paljaille alueille. Tästä kuorrutemäärästä riitti hyvin myös tähän toiseen samantyyliseen kakkuun.

Koristeet

kukkia + terälehtiä

viljantähkiä

Ohjeet löytyvät täältä.

Aseta koristeet omille paikoilleen. Jätä tähkät hieman koholleen.

IMG_7151.jpg

Viljantähkiä pellossa.

IMG_7155.jpg

Reunapeltoa :)

IMG_7202.jpg

Kukkia niityllä polun varrella.

IMG_7209.jpg

IMG_7211.jpg