IMG_9513-normal.jpg

En ole aiemmin tehnyt sipulipiirakkaa. Näin tämän yksinkertaisen ja helpon ohjeen Emäntänä Olga-kirjassa ja päätin tehdä ensimmäiseni. Olipa vaan herkullista! Juustoraaste ja täysjyväspelttijauho tekevät pohjasta todella maukkaan. Piirakka ei kyllä kaipaa minusta ainakaan yhtään mausteita, koska kuullotetut sipulit, juustoraaste ja muut ainekset hoitavat hyvin asiansa. Oon ihan täpinöissäni Olgan kirjasta. Kaikki ohjeet tähän saakka ovat olleet loistavia!

Sipulipiirakka

(6 hengelle)

Pohja

150 g voita

2 dl täysjyväspelttijauhoja

100 g juustoraastetta

(vettä)

Sekoita pehmeään voihin jauhot ja juustoraaste. Lisää tarvittaessa vettä (en lisännyt). Painele taikina halkaisijaltaan noin 25 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte

3 isoa sipulia

rypsiöljyä

2 dl juustoraastetta

2 dl kuohukermaa

1 kananmuna

Leikkaa kuoritut sipulit renkaiksi. Kuullota niitä hiljalleen miedolla lämmöllä öljyssä pannulla, kunnes ne ovat läpikuultavia ja pehmeitä. Kumoa sipulit pohjan päälle vuokaan. Levitä päälle juustoraaste. Sekoita keskenään kerma ja kananmuna ja kaada seos täytteen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla 20-25 minuuttia.

Vuokaan paineltu taikina.

IMG_9497-normal.jpg

Sipulit pannulla valmiina kuullottumaan :)

IMG_9500-normal.jpg

Valmis piirakka.

IMG_9508-normal.jpg

IMG_9505-normal.jpg

Maukas ja rapsakka, mutta pehmeä pohja.

IMG_9506-normal.jpg

TODELLA pehmeä palanen, koska piirakka oli vielä lähes kuumaa palan leikatessani :)

Sipulipiirakkapala-normal.jpg

IMG_9515-normal.jpg